Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υπό εξέταση πιθανή αναβάθμιση των τίτλων που εκδόθηκαν από την Epihiro PLC, της Alpha Bank

tags :
Moody's: Υπό εξέταση πιθανή αναβάθμιση των τίτλων που εκδόθηκαν από την Epihiro PLC, της Alpha Bank
Η πιθανή αναβάθμιση θα είναι απόρροια της πρόσφατης αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας
Υπό εξέταση πιθανή αναβάθμιση των τίτλων που εκδόθηκαν από την Epihiro PLC, βρίσκεται η Moody's, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
H Epihiro PLC ανήκει στις εταιρείες ειδικού σκοπού και συμμετοχών της Alpha Bank, ενώ η πιθανή αναβάθμιση θα αφορά Ομολογίες Τιτλοποίησης Απαιτήσεων Κυμαινόμενου Επιτοκίου – Σειράς Α, οι οποίες αξιολογούνται σήμερα με Caa2.
Η πιθανή αναβάθμιση θα είναι απόρροια της πρόσφατης αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε "Β3", αλλά και της μείωσης του ρίσκου χώρας.
Οι παράγοντες ή οι περιστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων είναι (1) η μείωση της πιθανότητας των σεναρίων υψηλών ζημιών λόγω υποβάθμισης της χώρας, (2) η βελτίωση των κρατικών ομολόγων και (3) η βελτίωση της πιστωτικής ποιότητας των αντισυμβαλλομένων στη συναλλαγή.
Η αύξηση της εκτίμησης του Moody's για τον κρατικό κίνδυνο στην Ελλάδα, καθώς και η επιδείνωση της παράπλευρης απόδοσης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων, καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης