Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): O Pyatt άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis και είπε ότι το FBI δεν ερευνά πολιτικούς

Λαζαρίδης (ΝΔ): O Pyatt άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis και είπε ότι το FBI δεν ερευνά πολιτικούς
Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταλόγισε θράσος στην κυβέρνηση
«Με πρωτοβουλία του πρέσβη των ΗΠΑέγινε η συνάντηση, ο ίδιος άνοιξε την συζήτηση για τη Novartis και είπε πως στις έρευνες του FBI δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο κ. Λαζαρίδης καταλόγισε θράσος στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Pyatt  «ουδέποτε αναφέρθηκε, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη, στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».
Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η υπόθεση Novartis  είναι ένα σκάνδαλο διεθνές και συνεχιζόταν και το 2017.
Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Pyatt ανέφερε πως η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη στις έρευνες που διεξάγει η ελληνική δικαιοσύνη καθώς αυτά αφορούν την παραβίαση της ελληνικής έννομης τάξης.
«Συμφωνήθηκε, λοιπόν, εκεί να εκδοθεί μια ανακοίνωση που λέει ότι η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που  παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.
Επεσήμανε, δε, ότι «εμείς από την αρχή είπαμε όλοι και όλα στο φως. Είμαστε πάρα πολύ καθαροί σε όλα».
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για την ύπαρξη έγγραφης καταγγελίας για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Λαζαρίδης διερωτήθηκε αν ελέγχθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία, καθώς και «γιατί έμεινε εκτός έρευνας της κ. Τουλουπάκη η περίοδος μετά το 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης