Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι το καναρίνι στο ορυχείο που προειδοποιεί για επερχόμενο κίνδυνο

Oppenheimer: Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι το καναρίνι στο ορυχείο που προειδοποιεί για επερχόμενο κίνδυνο
Τελευταία ο δείκτης Euro Stoxx 50 παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία
Το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης μετά τη διόρθωση, αλλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να παγώσουν, σύμφωνα με ανάλυση της Oppenheimer.
Όπως αναφέρεται, ο δείκτης Euro Stoxx 50 παρουσίασε πρόσφατα μεγάλη αδυναμία και πιθανότατα θα συνεχίσει να υπολείπεται του S&P 500.
Σε αυτή τη συγκυρία, ο δείκτης θα μπορούσε να αποδειχθεί καναρίνι σε ένα ανθρακωρυχείο, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο.
Κι αυτό για τους εξής λόγους:
1. Οι ευρωπαϊκές αγορές αποτελούν ολοένα και περισσότερο μια προειδοποίηση για την πορεία των αγορών παγκοσμίως.
Με άλλα λόγια, η σχετικά χαμηλή απόδοση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα μπορούσε να είναι η αδυναμία που δείχνει το κεφάλι της πριν ακολουθήσουν άλλες αγορές.
• Η διεύρυνση της παγκόσμιας συμμετοχής κατέχει κεντρική θέση στο θετικό outlook της Oppenheimer, δεδομένου ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι γύρω από τα μεγάλα τμήματα της αγοράς, συνήθως ένας τουλάχιστον σημαντικός μέσος όρος της αγοράς αρχίζει να καταρρέει μπροστά από τους άλλους.
• Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 διέσπασε τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και δεν κατάφερε να ανακτήσει αυτό το επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες.
• Εάν αυτή η αδυναμία συνεχιστεί, θα θέσει υπό αμφισβήτηση όλη τη bullish θεωρία της εταιρείας.
Η Oppenheimer πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για ένα τέτοιο call, διότι τυπικά αυτές οι αποκλίσεις θα χρειαστούν μήνες για να αναπτυχθούν.
Τουλάχιστον αυτή η αδυναμία επιβεβαιώνει τη σύσταση overweight για τις αμερικανικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης