Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η δίκη Φουρλεμάδη αποκαλύπτει τέρατα με το ΕΣΠΑ από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας

tags :
Η δίκη Φουρλεμάδη αποκαλύπτει τέρατα με το ΕΣΠΑ από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας
Τι προκύπτει από τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, τα 7 εκ ευρώ που καλείται να επιστρέψει η Μητρόπολη Φθιώτιδας και τα δώρα του Δήμου Λαμίας
Σημεία και τέρατα με κυνική ομολογία διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και Ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας προκύπτουν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα (η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου) με βασικό κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη τέως διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha και τα τελευταία χρόνια ιερέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος  πήρε χρήματα από το ΕΣΠΑ για κάποιο έργο αλλά τα χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να επιστρέψει 7 εκ ευρώ. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος που μετείχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Διαρκούς   Ιεράς Συνόδου, δεν αντέδρασε καθόλου στις αναφορές του Αρχιεπισκόπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας έχει ομολογήσει ότι για άλλο σκοπό πήρε τα χρήματα και αλλού πήγαν προκειμένου να δικαιολογήσει τις πρακτικές Φουρλεμάδη στην Αλληλεγγύη. Είναι δε μάλιστα, ο συγκεκριμένος Ιεράρχης, όπως αποκάλυψε το bankingnews, στη λίστα των αποδεκτών δώρων-αυτοκινήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Φουρλεμάδης.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Λαμίας αποφάσισε να δωρίσει δημοτικό ακίνητο 1.290,04 τ.μ., στη Μητρόπολη Φθιώτιδος για τη δημιουργία εκκλησιαστικού μουσείου. Στη συνεδρίαση του ΔΣ τέσσερις σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης  αντέδρασαν έντονα επισημαίνοντας ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδας είχε  λάβει χρήματα στο παρελθόν από το ΕΣΠΑ  για την επισκευή και αναπαλαίωση της Επισκοπής για τον ίδιο ακριβώς  λόγο,  δηλαδή την διαφύλαξη εκκλησιαστικών κειμηλίων χωρίς να είναι γνωστό αν έχει κάνει  κάτι όλα αυτά τα χρόνια  σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, η Μητρόπολη Φθιώτιδος, έχει κατασκευάσει ένα πολυτελές  κτίριο στη Νέα Αμπλιανή όπου θα μπορούσε να στεγάσει το εκκλησιαστικό Μουσείο  και  ζήτησαν την αναβολή λήψης απόφασης ώστε να  εξεταστεί αν η προηγούμενη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ έχει χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους της χρηματοδότησης.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης