Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο 1,8% η ανάπτυξη της Δανίας το 2018 – Σε κάτω από 1,8% θα υποχωρήσουν τα NPLs

tags :
Moody's: Στο 1,8% η ανάπτυξη της Δανίας το 2018 – Σε κάτω από 1,8% θα υποχωρήσουν τα NPLs
Σταθερές οι προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα της Δανίας, σύμφωνα με τη Moody's
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές (outlook) της τραπεζικού συστήματος της Δανίας ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την αναμενόμενη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και τη συνεχόμενη οικονομική ανάπτυξη της σκανδιναβικής χώρας.
Ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει στο 1,8% και 1,7% την αύξηση του ΑΕΠ τα έτη 2018 και 2019, αντίστοιχα, έναντι επίδοσης 2,3% το 2017, με την ανεργία να υποχωρεί στο μόλις 5,6% στα τέλη του τρέχοντος έτους (από 5,9% τον Δεκέμβριο 2017).
Η Moody's αναμένει ότι το ποσοστό των προβληματικών δανείων -επί του συνολικού όγκου των ακαθάριστων δανείων- για τις τράπεζες της Δανίας να συρρικνωθεί σε κάτω από 1,8% εντός του 2018, σε σύγκριση με την επίδοση-ρεκόρ του 4,3% το 2013.
«Τα επίπεδα κεφαλαίων για τις δανικές τράπεζες θα παραμείνουν ισχυρά.
Οι σταθμισμένοι δείκτες (CET1) είναι σταθερά υψηλότεροι από αυτούς των ομολόγων τους στην Ευρωζώνη.
Η κερδοφορία θα παραμείνει αμετάβλητη τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, ωστόσο οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας, του πετρελαίου και των υπεράκτιων και θαλάσσιων μεταφορών, θα παραμείνουν υπό πίεση», επισημαίνεται.
Η εξάρτηση των δανικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της αγοράς, η οποία αντιπροσώπευε το 41% των ενσώματων τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων μέχρι τον Ιούνιο του 2017, θα παραμείνει υψηλή.
Βέβαια, τα δύο τρίτα αυτής της χρηματοδότησης προήλθαν από καλυμμένα ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης