Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ευκαιρία» για τα Starbucks η κρίση στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας

tags :
«Ευκαιρία» για τα Starbucks η κρίση στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας
Κόντρα στο κλίμα, ο επικεφαλής των Starbucks αποτιμά θετικά για την εταιρεία του την κρίση στο λιανεμπόριο 
Η άνευ προηγουμένου κρίση που ταλανίζει τις εταιρείες λιανικού εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να επιδράσει θετικά για τα Starbucks, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο εκτελεστικός πρόεδρος (σσ: παραιτήθηκε από CEO τον Απρίλιο 2017) της κολοσσιαίας αλυσίδας καφετεριών, κ. Howard Schultz.
Σε επιστολή προς το προσωπικό της αμερικανικής εταιρείας, ο αξιωματούχος σημειώνει πως η «αποκάλυψη» στον κλάδο λιανικής αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία», καθώς η ζήτηση εμπορικών ακινήτων στις περιοχές όπου έχει μπει «λουκέτο», έχει υποχωρήσει ραγδαία.
Ως αποτέλεσμα, συμπεραίνει, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων αναμένεται να υποχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που θα μεταφράζεται σε χαμηλότερα ενοίκια για την εταιρεία.
Επισημαίνεται ότι τα Starbucks αριθμούν περίπου 14.000 καταστήματα στις Η.Π.Α..
«Δεν πρόκειται για τάση, πρόκειται για μόνιμη υποχώρηση των τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι, το τέταρτο τρίμηνο του 2017, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,25 δισ. δολάρια, έναντι 752 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, ανήλθαν τα 6,1 δισ. δολάρια ελάχιστα πιο κάτω από αυτά των προβλέψεων που έκαναν λόγο για 6,2 δισ., έναντι 5,7 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη, αγγίζει τα 80 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης