Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προστατεύονται πιο αποτελεσματικά για τις μεταναστευτικές ροές

Αβραμόπουλος: Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προστατεύονται πιο αποτελεσματικά για τις μεταναστευτικές ροές
Στα 65,6 εκατομμύρια ο αριθμός των ατόμων που έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να εδραιωθεί η παγκόσμια συνεργασία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού διατύπωσε ο αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Ευρωπαίος Επίτροπος, Δ. Αβραμόπουλος.
Μιλώντας σε συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τα Παγκόσμια Σύμφωνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τον ρόλο των Κοινοβουλίων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η ΕΕ «τα τρία τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τη συνεργασία της με σημαντικά κράτη εταίρους» ενώ τόνισε ότι «είναι προς το κοινό μας συμφέρον να εδραιώσουμε την παγκόσμια συνεργασία, καθώς οι πολίτες αναμένουν από εμάς να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τη μετανάστευση».
«Αυτό δεν αποτελεί μόνο εθνική ή ευρωπαϊκή ευθύνη, αλλά είναι παγκόσμια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον.
Για κάθε σύμφωνο, θα πρέπει να επιτευχθεί σωστή ισορροπία, ανάλογη με εκείνη που προσπαθούμε να πετύχουμε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης μας πολιτικής για τη μετανάστευση.
Η προσέγγιση που ακολουθούμε όλοι μαζί στην Ευρώπη, τα τελευταία 3 χρόνια, έχει αποφέρει αποτελέσματα.
Ο αριθμός των αφίξεων το 2017 ήταν κατά 28 % χαμηλότερος από το 2014, πριν ξεσπάσει η κρίση.
Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προστατεύονται πιο αποτελεσματικά.
Με την υποστήριξή μας έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών σε τρίτες χώρες.
Οι αιτήσεις ασύλου μειώθηκαν κατά 50 % και τα κράτη μέλη έχουν επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης/χορήγησης ασύλου.
Έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας για την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και για την ενίσχυση της ασφαλούς και νόμιμης πρόσβασης στην Ευρώπη» είπε ο κ.Αβραμόπουλος.
Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο αριθμός των ατόμων που έχουν εκτοπισθεί με τη βία, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ξεπεράσει τα 65,6 εκατομμύρια.
Σχετικά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο για  τη Μετανάστευση, ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μεταναστεύει εξαιτίας συγκρούσεων.
«Η κινητικότητα θα αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό της εποχής μας.
Επομένως, το ζήτημα είναι όχι πώς θα τη σταματήσουμε, αλλά πώς, συλλογικά, θα τη διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα.
Θα πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι όσοι έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στις χώρες μας, είτε είναι πρόσφυγες, είτε νόμιμα διαμένοντες μετανάστες, θα πρέπει να ενταχθούν πλήρως στις κοινωνίες μας.
Είναι προς το συμφέρον των κοινωνιών και των οικονομιών μας να επενδύσουμε στην ένταξη, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ανοικτές και ανεκτικές κοινωνίες» τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης