Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τι να περιμένουν οι επενδυτές από τις εκλογές σε Ρωσία, Μεξικό και Ουγγαρία

tags :
UBS: Τι να περιμένουν οι επενδυτές από τις  εκλογές σε Ρωσία, Μεξικό και Ουγγαρία
H UBS υπογραμμίζει ότι η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει τις αγορές, οι οποίες ωστόσο έδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή το 2017
Μολονότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία, οι αναλυτές της UBS εφιστούν την προσοχή στις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουγγαρίας και το Μεξικό.
Σύμφωνα με την UBS, οι παραπάνω εκλογικές αναμετρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν κινήσεις στις αγορές.

Ρωσία

Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι οργανισμοί διαφάνειας αμφισβητούν τη νομιμότητα των επερχόμενων εκλογών της Ρωσίας στις 18 Μαρτίου.
Πολλοί αμφισβητούν εάν θα πρέπει να ονομάζονται εκλογές - καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης έχουν αποκλειστεί από τη λειτουργία, ενώ και ο Τύπος ελέγχεται από το κράτος.
H νίκη για τον Vladimir Putin είναι βέβαιη.
Η διατήρηση του status quo είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα στο οποίο μπορούν να βασιστούν οι επενδυτές, καθώς οι αλλαγές στη ρωσική οικονομία είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από τις τιμές ενέργειας και τις οικονομικές κυρώσεις παρά από τις προσεχείς εκλογές.
Το ΑΕΠ της Ρωσίας, το οποίο ανέκαμψε το 2017 μετά από τη διετή ύφεση, εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω, με μέτριους ρυθμούς.
Ωστόσο η δυναμική της ανάπτυξης παραμένει περιορισμένη, λόγω των δομικών ζητημάτων και των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

Μεξικό

Την η Ιουλίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στο Μεξικό, με την UBS να προβλέπει ότι ο Andres Manuel Lopez Obrador του αριστερού κόμματος Morena είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος.
Η ατζέντα του αριστερού υποψηφίου προβλέπει ένα τέλος στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex και της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής παραγωγής, προκαλώντας αλλαγές στο status quo και ανορθόδοξες μακοοικονομικές πολιτικές, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της UBS.

Ουγγαρία
 
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου και οι αναλυτές εκτιμούν ότι το δεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Viktor Orban θα επικρατήσει με άνεση.
Ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάποια έκπληξη στις τιμές των assets, με τις επενδυτικές εισροές στην Ουγγαρία να είναι θετικές.
Ωστόσο ο Orban δέχεται κριτική για τη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Ουγγαρία και η οποία την φέρνει σε σύγκρουση με την Ευρωπαïκή Ένωση.
H UBS υπογραμμίζει ότι η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει τις αγορές, οι οποίες ωστόσο έδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης