Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι αντάρτες εμποδίζουν την απομάκρυνση των αμάχων από την Γούτα της Συρίας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι αντάρτες εμποδίζουν την απομάκρυνση των αμάχων από την Γούτα της Συρίας
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ, ο Lavrov δήλωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον συριακό στρατό για την πλήρη εξάλειψη της «τρομοκρατικής απειλής»
«Οχυρωμένοι μαχητές» στον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα εμποδίζουν τη μεταφορά της βοήθειας και την απομάκρυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν, παρά την ανακοίνωση της Μόσχας περί δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, S. Lavrov.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, ο Lavrov δήλωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον συριακό στρατό για την πλήρη εξάλειψη της «τρομοκρατικής απειλής» και υπογράμμισε πως οι αντάρτες και αυτοί που τους υποστηρίζουν οφείλουν «να δράσουν» για να λειτουργήσει η εκεχειρία στη Συρία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
«Η Ρωσία και η συριακή κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ανατολική Γούτα.
Τώρα είναι η σειρά των μαχητών και των υποστηρικτών τους να δράσουν», δήλωσε ο Lavrov και πρόσθεσε:
«Καλούμε τα μέλη του αποκαλούμενου αμερικανικού συνασπισμού να διασφαλίσουν την ίδια ανθρωπιστική πρόσβαση στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, περιλαμβανομένων του προσφυγικού καταυλισμού Ρούκμπαν και όλων των εδαφών που περιβάλλουν την αλ-Τανφ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης