Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΣΑ: Λάθος ο υπολογισμός των εισφορών – ΤΕΕ: Για εισόδημα 1000 ευρώ το κράτος παρακρατά 1.135,50 ευρώ

tags :
ΔΣΑ: Λάθος ο υπολογισμός των εισφορών – ΤΕΕ: Για εισόδημα 1000 ευρώ το κράτος παρακρατά 1.135,50 ευρώ
Οι μηχανικοί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη
Για λάθη στον υπολογισμό των εισφορών κατηγορούν τον ΕΦΚΑ γιατροί και δικηγόροι που συναντώνται σήμερα με τη διοίκηση του ενιαίου φορέα ζητώντας άμεση ρύθμιση των θεμάτων που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένους.
Συγκεκριμένα οι πρόεδροι των τριών επιστημονικών φορέων, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιώργος Στασινός και Δημήτρης Βερβεσός  ζήτησαν με επιστολή τους να δοθούν λύσεις στα εξής προβλήματα:
1.ο ΔΣΑ καταγγέλλει λάθη στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.
2. Επιπλέον επισημαίνει ότι για τις εισφορές 2018 συνυπολογίστηκαν οι τυχόν καταβληθείσες εισφορές προηγούμενων ετών,  ποσά από δόσεις ρύθμισης, ποσά για αναγνώριση χρόνου κ.λπ., με αποτέλεσμα να διογκωθεί παράνομα η τρέχουσα ασφαλιστική οφειλή.
3. Υποστηρίζει ότι είναι λάθος να τεθούν ως βάση υπολογισμού οι εισφορές που καταβλήθηκαν το έτος 2016. Ως βάση υπολογισμού έπρεπε να τεθούν οι καταβλητέες εισφορές το 2017.
4.Οι μηχανικοί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, θεωρώντας σχεδόν απαγορευτική την πληρωμή εισφορών στον ΕΦΚΑ επισημαίνοντας ότι οι μηχανικοί «εξωθούνται σε οικονομικό μαρασμό». Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με το ΤΕΕ, μηχανικός με μηνιαίο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των εξόδων) 1.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει στο τέλος του επόμενου μήνα, σε εφορία και ΕΦΚΑ, 1.135,50 ευρώ.
Η υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών υποχρεώσεων παράλληλα με τις πρόσθετες διπλές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ αλλά και τα αναδρομικά παρελθόντων ετών ανεβάζουν τον λογαριασμό για τους μηχανικούς σε πάνω από 86% του μηνιαίου εισοδήματός τους.
Εάν μάλιστα προστεθούν και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, τότε η υποχρέωση εκτινάσσεται στο 113%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης