Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Κανένας Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει με το προσχέδιο της ΕΕ για το Brexit

May: Κανένας Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει με το προσχέδιο της ΕΕ για το Brexit
Άμεση ήταν η αντίδραση της Theresa May στο προσχέδιο για το Brexit που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Σκληρή» και άμεση ήταν η απάντηση της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, στο προσχέδιο για το Brexit που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα (28/2/2018) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η May μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας της, «κανένας Βρετανός ηγέτης δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια συμφωνία σε αυτή τη μορφή».
Η ίδια υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξουν “σκληρά” σύνορα με την Ιρλανδία».
«Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, παρουσίασε το πρώτο προσχέδιο για το Brexit που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο προβλέπει ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσε να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ κάτω από την εξουσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία χωρίς «σκληρά σύνορα» με την Ιρλανδία.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο 120 σελίδων της Κομισιόν προβλέπει τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής της ΕΕ και της Βρετανίας που θα έχει την εποπτεία των ρυθμίσεων για τα ιρλανδικά σύνορα, καθορίζοντας επίσης μια ειδική ζώνη που θα καλύπτει την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο Barnier διευκρίνισε ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα μπορούσε να αντικατασταθεί αν η Βρετανία προτείνει μια λεπτομερή εναλλακτική λύση.
Σύμφωνα με τη May, η πρόταση της ΕΕ για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας απειλεί τη «συνταγματική ακεραιότητα» του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης