Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Είμαστε χώρα ειρηνική – Αν όμως απειληθούμε δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Είμαστε χώρα ειρηνική – Αν όμως απειληθούμε δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό
Πολύ σύντομα η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου υποστήριξε ο κ.Καμμένος
Σαφές μήνυμα με κύριο αποδέκτη την Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική αλλά αν απειληθεί η εδαφική της κυριαρχία δεν θα κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση των ειδικών δυνάμεων.
Ο κ.Καμμένος αφού εξήρε την οργάνωση και τη μαχητικότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, υποστήριξε ότι «η παρουσία των ειδικών δυνάμεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αποδεικνύει την ετοιμότητά τους να εξαλείψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της χώρας μας».
«Και αποτελεί μήνυμα προς όλους.
Μήνυμα τόσο προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας, όσο όμως και προς τους αντιπάλους.
Μήνυμα αξιοπιστίας, σταθερότητας, αλλά κυρίως μήνυμα αποτροπής.
Ειδικά σε αυτές τις μέρες δεν πρέπει και να είστε βέβαιοι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων.
Σήμερα, η χώρα μας προχωρά προς την έξοδο από μια βαθιά οικονομική κρίση, αλλά και από μια κρίση θεσμών και αξιών.
Και θα εξέλθει, εντός του 2018, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη διαχρονική αξιοσύνη, δημιουργικότητα και αγωνιστικότητα των Ελλήνων.
Στον πολυετή αυτό αγώνα κληθήκαμε να προσαρμοστούμε αναλόγως σε ένα περιβάλλον ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ανάδυσης νέων απειλών και αυξημένων προκλήσεων.
Είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητική στάση των γειτόνων μας, την πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας.
Γεγονότα που δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε.
Δεδομένα που μας δίνουν μια μόνο επιλογή, του να είμαστε ενωμένοι.
Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή.
Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα.
Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό.
Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα μιλάμε μόνο για τα χωρικά ύδατα της χώρας αλλά και για την οικονομική ζώνη, η οποία επεκτείνεται αρκετά μίλια από ό,τι που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Όπλων σε αυτή τη νέα εποχή.
Είναι μία εποχή που βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται προκλήσεις από την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επιχειρησιακό.
Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική.
 Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.
«Και αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι πρόκληση να επισκεπτόμαστε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, τον ελληνικό χερσαίο χώρο και τον ελληνικό εναέριο χώρο, τους απαντώ: δεν είναι πρόκληση, είναι καθήκον της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας να βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος, να αποδίδουν τον οφειλόμενο φόρο και τιμή στους ήρωες και να παραμένουν εκεί μέχρι τέλους» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια «για να προικίσουμε τις Ειδικές Δυνάμεις με εξοπλισμό αιχμής, όπως για παράδειγμα σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στο υψηλό έργο και στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης