Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ETF Trends: Χρέος και ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης θα κρίνει την πορεία του ETF GREK το 2018

tags :
ETF Trends: Χρέος και ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης θα κρίνει την πορεία του ETF GREK το 2018
Το Global X MSCI Greece ETF (με κωδικό GREK) είναι το μοναδικό ETF των ΗΠΑ με έκθεση στην Ελλάδα, έχοντας περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια εισροές φέτος
Το Global X MSCI Greece (GREK), το μόνο ETF που διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ελληνικούς τίτλους, αποδίδει ένα σταθερό κέρδος ετησίως και τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένοι επενδυτές αγκαλιάζουν αυτό το ελληνικό ETF.
Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής του ETF Trends, Brenton Garen, τονίζοντας ότι το discount στο οποίο διαπραγματεύονται οι ελληνικές μετοχές κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τα υψηλότερα επίπεδα των αγορών της Ευρωζώνης και αρκετών αναδυόμενων οικονομιών.
Αυτό το θέμα ώθησε τους επενδυτές να επανεξετάσουν το μοναδικό ETF που διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ που είναι αφιερωμένο στους ελληνικούς τίτλους.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως αναδυόμενη αγορά.
"Το ισχυρότερο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις στρατηγικές των χωρών της Global X αποτυπώνεται στο ETF των ελληνικών μετοχών, δήλωσε ο Jay Jacobs του Global X,".
"Το Global X MSCI Greece ETF (με κωδικό GREK) είναι το μοναδικό ETF των ΗΠΑ με έκθεση στη χώρα, έχοντας περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια εισροές φέτος."
Το ETF διαθέτει περίπου το 29% του βάρους του στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ένα άλλο 20,5% στις μετοχές ενέργειας.
Το GREK έχει επίσης έκθεση στον καταναλωτικό τομέα της Ελλάδας, από τον οποίο επηρεάζεται κατά 19%.
Η ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των πιστωτών της θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για τις επενδυτικές θέσεις του GREK το 2018, αναφέρει ο Garen.
Μάλιστα ο ίδιος υπενθυμίζει την πρόσφατη έκθεση του οίκου αξιολόγησης Fitch, ο οποίος πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης θα βελτιωθεί, υποστηριζόμενη από τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, τα αποτελέσματα των πρωτογενών πλεονασμάτων της γενικής κυβέρνησης και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα θεσπιστούν μέχρι το 2020, αυτο το μηνα.
"Οι προσδοκίες για μια ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μειώνουν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάκαμψη", πρόσθεσε.
Οι προσδοκίες ότι τελικά οι πιστωτές της Ελλάδα θα λάβουν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος είναι επίσης σημαντικές για την πορεία του ETF το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης