Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία της Heineken για την αναθεώρηση της NAFTA - Ανοίγει νέο ζυθοποιείο στο Μεξικό

Αισιοδοξία της Heineken για την αναθεώρηση της NAFTA - Ανοίγει νέο ζυθοποιείο στο Μεξικό
Νέο εργοστάσιο στο Μεξικό ανοίγει η Heineken
Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η Heineken, είναι αισιόδοξη ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) θα είναι επιτυχείς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της Αμερικής, στο περιθώριο των εγκαινίων του έβδομου ζυθοποιείου της εταιρείας στο Μεξικό.
Η διαδικασία πώλησης μπίρας από ζυθοποιείο στο Μεξικό στις ΗΠΑ, συνεπάγεται ένα πολύπλοκο, διασυνοριακό δίκτυο εφοδιασμού το οποίο θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκο εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κάνει πραγματικότητα τις απειλές για αποχώρηση από την NAFTA.
"Όσον αφορά τη NAFTA, είμαστε μετριοπαθώς θετικοί πως τελικά θα υπάρξει συμφωνία", δήλωσε στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη, ο Marc Busain, πρόεδρος της Heineken της Αμερικής.
Αξιωματούχοι από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό θα συναντηθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου 2018 στην πόλη του Μεξικού, στον έβδομο γύρο συνομιλιών για την επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA.
Η εμπορική συμφωνία υποστηρίζει περίπου 1,2 τρισ. δολάρια στο τριμερές εμπόριο.
Το νέο ζυθοποιείο της Heineken αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη βόρεια πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού, που συνορεύει με τις ΗΠΑ, θα παράγει τις Tecate, Dos Equis και Heineken για την εγχώρια αγορά του Μεξικού και για εξαγωγές.
"Επιλέξαμε τη θέση λόγω της εγγύτητάς της με τις ΗΠΑ και δεδομένης της σημασίας της εξαγώγιμης δραστηριότητας των Tecate και Dos Equis στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Busain.
Οι μεξικανοί ζυθοποιοί έχουν δημιουργήσει χωρητικότητα.
Η ζυθοποιία Grupo Modelo, που παράγει την Corona και μια μονάδα της κορυφαίας ζυθοποιίας Anheuser-Busch InBev, σχεδιάζουν να επενδύσουν 744 εκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο παρασκευής και εμφιάλωσης στην κεντρική πολιτεία του Χιντάλγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης