Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διεύρυνση πλειστηριασμών ζήτησαν οι δανειστές – Δεν συζητήθηκε το αφορολόγητο, στο επίκεντρο τα NPLs

tags :
Διεύρυνση πλειστηριασμών ζήτησαν οι δανειστές – Δεν συζητήθηκε το αφορολόγητο, στο επίκεντρο τα NPLs
Αυτή τη στιγμή συζητούνται τα θέματα του τραπεζικού τομέα, ειδικά η διαχείριση των "κόκκινων δανείων", όπου και συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδος ο κ. Πλασκοβίτης.
Η γεωγραφική κάλυψη των πλειστηριασμών, αλλά και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών – φορολογικών θεμάτων.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά το πέρας της συνάντησης με τους θεσμούς, η οποία ολοκληρώθηκε περί τις 17:00, επισήμανε τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, τα οποία είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (γεωγραφική κάλυψη).
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
Η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές (σύμφωνα με την ίδια πηγή αποτελεί και το πιο δύσκολο τεχνικά θέμα) συζητήθηκε διεξοδικά, ενώ επί τάπητος βρέθηκαν και διάφορα οργανωτικά ζητήματα που αφορούσαν τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (δομή και λειτουργία).
Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν συζητήθηκε το αφορολόγητο (εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου από το 2019 και όχι από το 2020), αλλά και οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τον Υπ. Οικονομίας.
Εξαιτίας του ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει παραιτηθεί από την κυβέρνηση μετατέθηκε η συζήτηση για τις επόμενες ημέρες.
Αυτή τη στιγμή συζητούνται τα θέματα του τραπεζικού τομέα, ειδικά η διαχείριση των "κόκκινων δανείων", όπου και συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδος ο κ. Ηλ. Πλασκοβίτης.
Η αυλαία των διαπραγματεύσεων θα κλείσει με τα εργασιακά (το νέο πλαίσιο διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης