Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι λογαριασμοί iCloud της Apple θα φιλοξενούνται σε κινεζικά κέντρα δεδομένων

tags :
Κίνα: Οι λογαριασμοί iCloud της Apple θα φιλοξενούνται σε κινεζικά κέντρα δεδομένων
Οι λογαριασμοί iCloud της Apple στην Κίνα θα φιλοξενούνται σε κινεζικά κέντρα δεδομένων
Η κίνηση της Apple για τη φιλοξενία λογαριασμών αποθήκευσης iCloud κινέζων χρηστών σε ένα νέο κέντρο δεδομένων στην Κίνα – κάτι που επιβάλλεται από νέους νόμους - είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, συνεχούς τεχνολογικού εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας επενδύσεων σε εταιρεία ανάλυσης δεδομένων.
Μιλώντας στο CNBC, ο Cyrus Mewawalla, επικεφαλής της έρευνας επενδύσεων στην GlobalData, δήλωσε:
"Νομίζω ότι αυτή είναι μια μικρή μάχη στον μεγαλύτερο κλάδο τεχνολογίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας".
"Η Κίνα έφθασε στις ΗΠΑ στην τεχνολογία σχεδόν σε όλους τους τομείς, με την εξαίρεση των ημιαγωγών, ενώ και οι δύο εξελίσσονται εξαιτίας του γεγονότος ότι το οικονομικό τους μέλλον εξαρτάται από την τεχνολογία", δήλωσε ο Mewawalla.
Το Πεκίνο εισήγαγε πρόσφατα νόμους που απαιτούν οι υπηρεσίες cloud που προσφέρονται στους πολίτες να λειτουργούν από κινεζικές εταιρείες, καθώς και να αποθηκεύονται τα δεδομένα στη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι οι κινεζικές αρχές θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δεδομένα που αποθηκεύονται, όπως μηνύματα κειμένου και emails, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους νόμους, για να αναγκάσουν την Apple να παραδώσει τα δεδομένα του iCloud, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.
Αν δεν δεχθεί τις απαιτήσεις να συνεργαστεί με κινεζικές εταιρείες που αποθηκεύουν δεδομένα στην Κίνα, τότε κινδυνεύει να χάσουν την πρόσβαση στην κερδοφόρα κινεζική αγορά, παρά τους φόβους για κλοπές εμπορικών απορρήτων και προσωπικά δεδομένα των κινέζων πελατών.
Ο Mewawalla είπε ότι η Apple "δεν έχει καμιά επιλογή", αλλά να ακολουθήσει τον κινεζικό νόμο, καθώς το 20% των εσόδων της Apple προέρχονται από την κινεζική αγορά.
Ο "πόλεμος των τεχνολογικών εμπορικών συναλλαγών" ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, με την απαγόρευση του Facebook, του Twitter και του Google στην Κίνα, ενώ η HUAWEI και η ZTE αποκλείστηκαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.
Ο Mewawalla δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση πρόκειται να "χειροτερέψει".
"Με την κυβέρνηση του προέδρου Trump, γίνονται πιο δύσκολο οι κινεζικές εξαγορές αμερικανικών εταιρειών ιδιαίτερα κατασκευαστριών ημιαγωγών, για λόγους εθνικής ασφάλειας", υποστήριξε ο Mewawalla.
"Ομοίως, αυτό το ζήτημα με την Apple στην Κίνα είναι θέμα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση".
Οι θεμελιώδεις διαφορές στη στάση απέναντι στο διαδίκτυο μεταξύ των δυτικών οικονομιών και της Κίνας, θα οδηγήσουν επίσης στο «Splinternet», που είναι ένας κατακερματισμός του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Mewawalla, αυτό οφείλεται στην "γεωπολιτική, τα ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και τα κράτη που επιθυμούν να προστατεύσουν την κοινωνικοοικονομική τους σύνθεση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης