Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό προβληματίζεται για την πιθανή επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα

Το Μεξικό προβληματίζεται για την πιθανή επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα
Προβληματισμός στο Μεξικό από την επικείμενη επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα από τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εμπορίου του Μεξικού θα συζητήσει την πιθανότητα επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ, με τον αμερικανό ομόλογό του Wilbur Ross, όπως ανέφεραν δύο πηγές, προσθέτοντας περισσότερες εντάσεις στην επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA).
Η συνάντηση στην Ουάσινγκτον μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Ildefonso Guajardo και Ross γίνεται καθώς αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά συναντώνται για έναν έβδομο γύρο διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της NAFTA στην Πόλη του Μεξικού.
Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εξετάζει επί του παρόντος τις προτάσεις του Τμήματος Εμπορίου για την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο στις εισαγωγές μετά από μια αποκαλούμενη έρευνα του Τμήματος 232, που εξετάζει κατά πόσο οι εισαγωγές των μετάλλων απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο Guajardo πέταξε στην Ουάσινγκτον την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ένας υπάλληλος δήλωσε ότι οι δασμοί μετάλλων θα είναι στην ημερήσια διάταξη όπως και οι ντομάτες, ένας άλλος τομέας διμερούς εμπορίου που έχει προκαλέσει διαμάχες και υπόκειται σε περιοδική επαναδιαπραγμάτευση.
Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα, η κυβέρνηση του Μεξικού θα επιδιώξει να αντιδράσει,
Ο Trump ενέκρινε τις έρευνες τον Απρίλιο 2018, μετά από απαίτηση από τους αμερικανούς κατασκευαστές χάλυβα και αλουμινίου, οι οποίοι αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα λόγω υπερβολικού ντάμπινγκ από το εξωτερικό.
Μεταξύ των επιλογών είναι ένα τιμολόγιο τουλάχιστον 24% για προϊόντα χάλυβα από όλες τις χώρες.
Ωστόσο, ο Trump μπορεί να απαλλάξει ορισμένες χώρες από οποιαδήποτε μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών εταίρων της NAFTA όπως ο Καναδάς και το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης