Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου: Σύντομα η πώληση NPLs από την Πειραιώς - Ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές

Μεγάλου: Σύντομα η πώληση NPLs από την Πειραιώς - Ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές
Σύμφωνα με τον CEO της Πειραιώς, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2014
Αισιόδοξος για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι «υπάρχει αγορά για τα NPLs, η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σύντομα στην πώληση του πρώτου πακέτου δανείων, ενώ υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο Χρ. Μεγάλου δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά του».
«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Σύμφωνα με τον CEO της Πειραιώς, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2014, ωστόσο επιμένου οι προκλήσεις, με κυριότερη την ανάγκη αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.
«Έχουμε πλάνο με τον SSM να μειωθούν τα NPLs και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο σχέδιο.
Νομίζω πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτό το σχέδιο», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης