Τελευταία Νέα
Οικονομία

FAZ: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό

FAZ: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα, κυρίως σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, ξεπερνούν σε όγκο και τις Βαλεαρίδες, και μάλιστα τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, τη Μαγιόρκα
«Η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός διακοπών» γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας ότι «όσοι κάνουν νωρίς κρατήσεις επιλέγουν δύο φορές περισσότερο την Ελλάδα από την Τουρκία».
Ο Ντέρτε Νόρντμπεκ, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων GfK, δήλωσε μάλιστα ότι «στο τέλος του Ιανουαρίου 2014 ο όγκος των κρατήσεων για την Τουρκία ήταν διπλάσιος της Ελλάδας, ενώ τώρα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα, κυρίως σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, ξεπερνούν σε όγκο και τις Βαλεαρίδες, και μάλιστα τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, τη Μαγιόρκα.
«Η Ελλάδα έχει μεγάλη ζήτηση» τονίζει ο Πέτερ Στρόυμπ, CEO του εξειδικευμένου σε εκπαιδευτικά ταξίδια οργανισμού με έδρα το Μόναχο Studiosus, σημειώνοντας ότι το 2017 υπήρξε αύξηση των κρατήσεων σε ποσοστό άνω του 60%.
Ο Στρόυμπ υπογραμμίζει ότι η άνθηση του τουρισμού στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο πακέτα διακοπών στα ελληνικά νησιά, αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια στην ηπειρωτική χώρα.
Για το 2018 η αύξηση των κρατήσεων του Studiosus κυμαίνεται μάλιστα στο 70%.
«Αναμένουμε ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα, αλλά παράλληλα βλέπουμε ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη», προσθέτει.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι λόγοι που εξηγούν την τρέχουσα άνθηση του τουρισμού στην Ελλάδα είναι πολλοί.
Μεταξύ αυτών αναφέρεται η μείωση των αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα και η αντίστοιχη αύξηση των θετικών ειδήσεων, αλλά και η αρνητική εικόνα της Τουρκίας ως ανταγωνίστριας χώρας στο τουριστικό προϊόν.

Η άνθηση του ελληνικού τουρισμού στο επίκεντρο συζήτησης στο συνέδριο ITB

Στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB (7-11.03.2018) το Studiosus φέρνει στο προσκήνιο την Ελλάδα, διοργανώνοντας ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τουριστική άνθηση στην Ελλάδα: βιώσιμη ανάκαμψη ή έκτακτη οικονομική κατάσταση;» Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, αφορμή για τη συζήτηση αυτή αποτελεί η αναμενόμενη τον Αύγουστο του 2018 λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, οπότε η χώρα καλείται να σταθεί οικονομικά μόνη στα πόδια της, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.
Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι κατά πόσον ο τουρισμός μπορεί να παίξει μακροπρόθεσμα κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Εκτός από τον Πέτερ Στρόυμπ στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Μπάμπης Φωσκολάκης, γενικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Sbokos, και ο Michael Lehmann, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου ARD για την Ελλάδα και την Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης