Βενιζέλος: Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά - Καταστρέφεται και η τελευταία δυνατότητα συναίνεσης

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά - Καταστρέφεται και η τελευταία δυνατότητα συναίνεσης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τόνισε ότι η πολιτική σύγκρουση με αφορμή την υπόθεση Novartis είναι δραματική
«Καταστρέφεται και η τελευταία δυνατότητα συναίνεσης», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς, όπως σημείωσε η πολιτική σύγκρουση, με αφορμή την υπόθεση Novartis, είναι "δραματική" και θα κλιμακωθεί.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει με τη φωτιά» και «επεμβαίνει» σε βάρος δικαστών, λέγοντας ότι όλες αυτές οι «παρεμβάσεις» πρέπει να καταγραφούν και να γίνει μέγα θέμα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Εγώ δεν είμαι εκδικητικός, ούτε μνησίκακος, αλλά η δημοκρατία και το κράτος δικαίου πρέπει να αμυνθούν, δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Πολωνία και Ουγγαρία», είπε για τον εαυτό του και τις καταθέσεις μηνύσεων, ενώ σε ερώτηση αν η λύση είναι ένα μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία απάντησε: «Εδώ υπάρχει ένα μέτωπο των δυνάμεων της υπευθυνότητας.
Πολλοί προσχώρησαν στην πολιτική μας. Και η κυβέρνηση προσχώρησε στην πολιτική μας σε θεμελιώδη ζητήματα και αυτή την ταπείνωσή της δεν αντέχει».
Σχετικά με το ζήτημα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Πάρτε το σχέδιο προληπτικής πιστωτικής γραμμής του Νοεμβρίου του 2014 και υιοθετήστε το».
Ταυτόχρονα, όμως, υποστήριξε ότι η έγκριση μίας προληπτικής γραμμής από τους δανειστές είναι αρκετά δύσκολη, με δεδομένο ότι θα πρέπει να «περάσει» από τα κοινοβούλιά τους.
Τις μεγαλύτερες δυσκολίες εκτιμάται ότι θα συναντήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, με δεδομένη και την αρνητική θέση έναντι της Ελλάδας που έχουν εκφράσει τόσο οι Φιλελεύθεροι (FDP) όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση πως αν είχε κλείσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τη δεύτερη αξιολόγηση το 2014, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πολιτικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων, υποστήριξε ότι «τα Σκόπια δεν πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμά τους για χάρη μας, αλλά για τη δική τους ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS