Τελευταία Νέα

Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τους επενδυτές της Λεωφόρου Αθηνών

tags :
Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τους επενδυτές της Λεωφόρου Αθηνών
Πέτρος Στεριώτης (Nuntius Sec.)


Σε σκηνικό φθίνοντα τζίρου και αυξημένης ατασικότητας παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., εγκλωβισμένος στο πεδίο τιμών μεταξύ 856 και 811 μονάδων. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών δυσκολεύει την οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς πιθανή αύξησή του, όταν συμπέσει με σημαντικά νέα, θα οδηγήσει την Αγορά σε διάσπαση του προαναφερθέντος εύρους τιμών.

Σε αντίστοιχη φάση αναμονής και η απόδοση του δεκαετούς Κρατικού ομολόγου, που κινείται πάντως σε υψηλά δύο και πλέον μηνών, καθώς το Ελληνικό Κρατικό ομόλογο δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο, από τη γενικευμένη κλιμάκωση των αποδόσεων στα Ξένα Κρατικά χρεόγραφα το τελευταίο διάστημα, με “φόντο” τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και τα πλάνα για “tapering” από άλλες Νομισματικές Αρχές.

Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τους επενδυτές της Λεωφόρου Αθηνών, που μετά από καιρό καλούνται να ρίξουν αυξημένο “βάρος” στη διεθνή επιτοκιακή πολιτική και τα “ανεβοκατεβάσματα” των Ξένων δεικτών και όχι αποκλειστικά στα εσωτερικά νέα, όπως δηλαδή συνέβαινε την τελευταία δύσκολη δεκαετία της ύφεσης και των Μνημονίων.

Το “stock picking” παραμένει σε υψηλή ζήτηση, με τα δυνατά θεμελιώδη να έχουν οδηγήσει αρκετούς εγχώριους τίτλους σε πολυετή υψηλά, τη στιγμή που άλλοι “πολυσυζητημένοι” κλάδοι, όπως οι Τράπεζες, δεν πείθουν, με βάση τουλάχιστον τη διαγραμματική τους εικόνα και τους “αστερίσκους” που συνοδεύουν την ειδησεογραφία τους.

Το σε ιστορικά πλαίσια χαμηλό ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. σε σχέση με το Εθνικό ΑΕΠ, τα ευνοϊκά P/E και P/BV επιλεγμένων Ελληνικών τίτλων, σε σύγκριση με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και η επιστροφή της Χώρας σε θετικούς (έστω και χαμηλούς ρυθμούς) ανάπτυξης συνθέτουν την επιχειρηματολογία των long χαρτοφυλακίων, αν και με βάση το συναλλακτικό ενδιαφέρον, εκτιμάται ότι πολλά Ξένα Σπίτια συνεχίζουν να απέχουν από το Χ.Α.

http://www.bankingnews.gr:


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης