Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης (αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Η πιο ευαίσθητη περιοχή του κόσμου είναι η Ανατολική Μεσόγειος

Αποστολάκης (αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Η πιο ευαίσθητη περιοχή του κόσμου είναι η Ανατολική Μεσόγειος
«Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλος σταθερότητας της περιοχής στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο ναύαρχος Αποστολάκης
Η ανατολική Μεσόγειος παραμένει η πλέον ευαίσθητη περιοχή του κόσμου, που δέχεται προσφυγικές ροές από τη Λιβύη έως τη Μέση Ανατολή σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αντιληφθεί ότι η σταθερότητα της περιοχής έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια της Ευρώπης.
Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλος σταθερότητας της περιοχής στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου» τόνισε ο ναύαρχος Αποστολάκης.
Αναφερόμενος στη θέση των ενόπλων δυνάμεων δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο ρόλος τους είναι θεσμικός στην εγγύηση της ασφάλειας της χώρας.
«Καθώς αντιμετωπίζει με σύνεση και ψυχραιμία τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας έχει καταφέρει η χώρα να μετατραπεί σε έναν ισχυρό άξονα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο». Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ήπιας ισχύος των ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας παράλληλα την εξωστρέφεια τους, η οποία αυξάνεται συνεχώς.
Η αμυντική διπλωματία προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο, είπε, γεγονός το οποίο κατέστη σαφές και κατά την κοινή αεροπορική άσκηση στην οποία συμμετείχαν ένοπλες δυνάμεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.  

Νικ. Κονδ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης