Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Σκλαβενίτη δίνει αυξήσεις σε χαμηλόμισθους, ψαλιδίζει τους υψηλόμισθους

Ο όμιλος Σκλαβενίτη δίνει αυξήσεις σε χαμηλόμισθους, ψαλιδίζει τους υψηλόμισθους
Στην κορυφή του λιανεμπορίου ο όμιλος Σκλαβενίτη με τζίρο 2,5 δισ. ευρώ για το 2017
Τη «χρυσή τομή» στις αποδοχές των 21.000 υπαλλήλων βρήκε η διοίκηση του Ομίλου Σκλαβενίτη κλείνοντας το χάσμα  ανάμεσα στους χαμηλόμισθους και τους υψηλόμισθους στο ενοποιημένο όμιλο (Σκλαβενίτη -  Μαρινόπουλου) που πλέον συμπληρώνει ένα  χρόνο λειτουργίας κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ». 
Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους ομίλους με βάση τον αριθμό των απασχολούμενων ενώ να σημειωθεί ότι έχει ξεπεράσει ακόμη και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που απασχολεί 18.500 εργαζόμενους.
Τα σχέδια της διοίκησης για τους χαμηλόμισθους είναι να δοθούν αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους οι οποίοι αποτελούν το 16% επι του συνόλου των εργαζομένων.
Ωστόσο κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με τις αυξήσεις.
Πηγές κοντά στη διοίκηση λένε ότι η πρόθεση της είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους υπαλλήλους που απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο εργασίας ενώ θέλει να «κουρέψει» τις υψηλές αποδοχές των στελεχών.
Ο βασικός κορμός των εργαζομένων που τον αποτελούν οι 16.500,και αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου, δεν θα σημειωθεί καμία μεταβολή στις αποδοχές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μηνιαία καθαρή αμοιβή διαμορφώνεται στα 860 ευρώ για οκτάωρη απασχόληση.
Επίσης θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αποδοχών για περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη , τα οποία λαμβάνουν εταιρική παροχή, με κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής τους παροχής ως τακτικές αποδοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι έως τα 1.700€ αποδοχές και ειδικά για Εργαζομένους στα Καταστήματα οι έως τα 2.000€ αποδοχές.
Ένα μέρος της εταιρικής παροχής παύει να είναι σταθερό, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης και δίδεται ως έκτακτες αποδοχές εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί.
Ο αριθμός αυτός (των 700 ατόμων) αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των Εργαζομένων.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι στον όμιλο Σκλαβενίτη, προσδοκούν στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος έτσι ώστε να  επανέλθει η χρηματική αμοιβή για τις υπερωρίες, για τις οποίες σήμερα ανταμείβονται με ρεπό.
Το καθεστώς των υπερωριών επι αμοιβή το επιθυμεί διακαώς η κατηγορία των εργαζομένων που απασχολείται με πεντάωρη απασχόληση και αφορά προσλήψεις προσωπικού για τα  καταστήματα.
Η αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων ήταν  βασικό θέμα για τη διοίκηση Σκλαβενίτη, που θεωρεί, ότι με τις τρέχουσες παρεμβάσεις ολοκληρώνεται η ενοποίηση των δύο ομίλων στον μισθολογικό τομέα.
Πάντως το επιτελείο του Ομίλου Σκλαβενίτη προχωρά και στην τεχνολογική ενοποίηση των δύο ομίλων και έχει επιτύχει την ανακαίνιση 143 καταστημάτων που φέρουν πλέον το σήμα και το χρώματα του Σκλαβενίτη.
Τέλος να σημειωθεί ότι πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι όμιλος Σκλαβενίτη πιθανόν να κλείσει τη χρονιά που πέρασε εμφανίζοντας τζίρο κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ.
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα τοποθετήσουν, τον ενοποιημένο όμιλο την κορυφή του λιανεμπορίου.
Την πρώτη θέση για το 2016 είχε καταλάβει η ΑΒ Βασιλόπουλο με  τζίρο 2,2 δισ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης