Διεθνή

Ανησυχία στη Γερμανία για τους δασμούς Trump - Αυστηρή απάντηση από την ΕΕ ζητά ο Gabriel

Ανησυχία στη Γερμανία για τους δασμούς Trump - Αυστηρή απάντηση από την ΕΕ ζητά ο Gabriel
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel ζήτησε μια «αυστηρή» απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Βερολίνο μετά τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel ζήτησε μια «αυστηρή» απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει με αυστηρό τρόπο στους τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς των ΗΠΑ που απειλούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Gabriel, εκφράζοντας «τη μεγάλη ανησυχία» της Γερμανίας.
Ο Aμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, μία κίνηση που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και έγειρει ανησυχίες ήδη για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.
"Θα αναζωογονήσουμε τη βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου", δήλωσε ο Trump.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι δασμοί, που είναι φόροι επί των εισαγωγών, θα είναι 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο.
Σε συνάντηση με στελέχη από την βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου, ο Trump δήλωσε ότι οι δασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αμερικανικών βιομηχανιών μετάλλων.
"Θα το υπογράψουμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχετε προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λίγο", δήλωσε ο Trump στα συγκεντρωμένα στελέχη.
"Θα πρέπει να ξαναμεγαλώσετε τις βιομηχανίες σας, αυτό το ζητώ".
Μετά την ανακοίνωση, η χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε πτώση με τον μέσο βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να πέφτει πάνω από 500 μονάδες, ή 2%, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης