Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις των δασμών Trump στις χαλυβουργίες της Ασίας

Moody's: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις των δασμών Trump στις χαλυβουργίες της Ασίας
Οι εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την επίβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα αποτελεί αρνητικό πιστωτικό γεγονός (credit negative) για τις χαλυβουργίες της Ασίας, ωστόσο οι επιπτώσεις δεν αναμένονται σημαντικές, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
«Οι επιπτώσεις θα είναι διαχειρίσιμες για τον ασιατικό κλάδο του χάλυβα, καθώς οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν μια σχετικά μικρή ποσότητα της συνολικής παραγωγής», σημειώνει η Moody's.
Οι άμεσες εξαγωγές χάλυβα της Κίνας στις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν μόλις το 1% των συνολικών εξαγωγών ή το 0,1% της συνολικής παραγωγής χάλυβα το πρώτο εννεάμηνο του 2017.
Παράλληλα, η εξάρτηση των κινεζικών εταιρειών χάλυβα στις εξαγωγές μειώθηκε σημαντικά το 2017.
Στον αντίποδα, η Κορέα εμφανίζεται σχετική υψηλή έκθεση στις αμερικανικές εξαγωγές, δεδομένης της θέσης της ως ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας χάλυβα στις ΗΠΑ το πρώτο εννεάμηνο του 2017.
Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, μία κίνηση που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και έγειρει ανησυχίες ήδη για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.
"Θα αναζωογονήσουμε τη βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου", δήλωσε ο Trump.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι δασμοί, που είναι φόροι επί των εισαγωγών, θα είναι 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο.
Σε συνάντηση με στελέχη από την βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου, ο Trump δήλωσε ότι οι δασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αμερικανικών βιομηχανιών μετάλλων.
"Θα το υπογράψουμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχετε προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λίγο", δήλωσε ο Trump στα συγκεντρωμένα στελέχη.
"Θα πρέπει να ξαναμεγαλώσετε τις βιομηχανίες σας, αυτό το ζητώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης