Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Έχει αρχίσει η τεχνική συζήτηση για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

tags :
Centeno: Έχει αρχίσει η τεχνική συζήτηση για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Η έγκριση από τον ESM της τέταρτης δόσης θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο μισό του Μαρτίου του 2018
Την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος χαιρέτισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει αρχίσει η τεχνική συζήτηση για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Όπως επισημαίνει σε δήλωση του, η εκταμίευση της υποδόσης 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται στο δεύτερο μισό του Μαρτίου του 2018 και μετά την έγκριση της τέταρτης δόσης από τον ESM.
«Ενημερώθηκα ότι το EuroWorking Group επιβεβαίωσε στις 2 Μαρτίου ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε.
Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρεται στη δήλωση του.
To διοικητικό συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια.
Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της πρώτης υποδόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο μισό του Μαρτίου» επισημαίνει ο Centeno στη δήλωση του.
Κι ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Μπήκαμε τώρα στην τελευταία φάση του προγράμματος του ESM.
Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγησης έχει ξεκινήσει.
Όπως επίσης και η τεχνική δουλειά για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Η Ελλάδα έχει αρχίσει την επιστρέφει στη χρηματοδότηση από τις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, που είναι κρίσιμη για να προσδιοριστεί το πλαίσιο για τη μετά το πρόγραμμα εποχή.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ξανά ισότιμη με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αφήσει πίσω της την κρίση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης