Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 51,4 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 51,4 μονάδες ο PMI
Οι νέες εργασίες του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Ανοδικά κινήθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/3) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο που σημειώθηκε το 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,4 μονάδες, με τον δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και συγκεκριμένα τις 50,2 μονάδες.
Ωστόσο, η άνοδος του κλάδου ήταν οριακή, εφόσον συγκριθεί με τις 52,3 μονάδες που ήταν ο μέσος όρος του PMI για το προηγούμενο έτος.
Μεταξύ των κατηγοριών του κατασκευαστικού κλάδου, η σημαντικότερη πτώση καταγράφηκε στον τομέα των πολιτικών μηχανικών, ο οποίος υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε μηνών.
Παράλληλα, υποτονικός παρέμεινε ο τομέας κατασκευής κτηρίων, ο οποίος αναμένεται να καταγράψει το ασθενέστερο τρίμηνο από τα μέσα του 2016, ενώ αντίθετα ο τομέας των εμπορικών κτηρίων ενισχύθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2017.
Ο όγκος νέων εργασιών υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με τις νέες παραγγελίες και τη ζήτηση προς τα προϊόντα κατασκευής να παραμένουν υποτονικές.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία μεταξύ των βρετανικών επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, εν μέσω σημαντικής αβεβαιότητας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
«Ο κατασκευαστικός κλάδος κατέγραψε έναν ακόμα δύσκολο μήνα τον Φεβρουάριο, με εύθραυστη επιχειρηματική αισιδοξία, έντονη πολιτική αβεβαιότητα και ηπιότερες συνθήκες στην αγορά κατοικιών», σχολίασε ο αναλυτής της Markit, Tim Moore.
«Παρά την ανθεκτικότητα του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου, υπάρχουν ελάχιστον σημάδια επικείμενης ανάκαμψης, με τον όγκο των νέων εργασιών να υποχωρεί για δεύτερο μήνα και την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων να είναι μία από τις ασθενέσθερες που καταγράφηκε από το 2013», πρόσθεσε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης