Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το πέρασμα κάτω από τις 830 μονάδες ανοίγει δρόμο για τις 814 μονάδες

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το πέρασμα κάτω από τις 830 μονάδες ανοίγει δρόμο για τις 814 μονάδες
Αν αυξηθεί ο τζίρος ανοίγει η πόρτα για ένα επικίνδυνο καθοδικό περιθώριο 30 μονάδων
Το καθοδικό πέρασμα κάτω από το σημείο βραχυχρόνιας στήριξης των 830 μονάδων έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη δίνοντας την ευκαιρία στους πωλητές να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με το πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης των 814 μονάδων, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος, στο εβδομαδιαίο τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Ο συνδυασμός μιας αύξησης στο τζίρο συναλλαγών με ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τη ζώνη των 814 με 810 μονάδων θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για ένα επικίνδυνο καθοδικό περιθώριο 30 μονάδων ωθώντας το Γενικό Δείκτη πάνω στο προπύργιο των αγοραστών  στις 780 μονάδες.
Αντιθέτως η αποτύπωση ενός ανέλπιστου «comeback» άνω των 830 μονάδων θα δώσει απλώς συνέχεια στη συσσώρευση του δείκτη πέριξ των 840 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Μέσα στη δεξαμενή «μαζέματος» των ρευστοποιήσεων, στις 2080 με 2065 μονάδες, έχει βρεθεί ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 προκαλώντας εγρήγορση στους ενεργούς επενδυτές. Ρήξη και καθοδική διαφυγή του δείκτη κάτω από το επίπεδο των 2065 μονάδων θα βάλει σε ενέργεια το πτωτικό σενάριο προσέγγισης της ισχυρής περιοχής στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων.
Αλλαγή σκηνικού μόνο με το γράψιμο στο ταμπλό των 2120 μονάδων.
Στο Τραπεζικό Δείκτη ότι δεν πέτυχε το στρατόπεδο των “Bears” στις προηγούμενες έξι προσπάθειες διάτρησης των 900 μονάδων το κατάφερε την έβδομη διεισδύοντας  με άγριες διαθέσεις  μέσα στο έδαφος  των “Bulls”, που εκτείνεται έως τις 846 μονάδες.
Άμεση αναχαίτιση με ημερήσιο κλείσιμο άνω των 900 μονάδων θα επαναφέρει στη τάξη τους πωλητές, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης