Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ο καλός αριστερός στρατιώτης Κουβέλης και το αριστερό αντίβαρο...

tags :
Ο καλός αριστερός στρατιώτης Κουβέλης και το αριστερό αντίβαρο...
«Ο καλός, υπομονετικός στρατιώτης της Αριστεράς»...

Ο καλός αριστερός στρατιώτης Κουβέλης και το αριστερό αντίβαρο...

ΒΗΜΑτοδότης

Αναμφίβολα η σφραγίδα του αναγκαστικού ανασχηματισμού που προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε φαρδιά πλατιά όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Φώτη Κουβέλη, ως αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, ως αναπληρωτή δηλαδή του (συγκυβερνήτη) Πάνου Καμμένου.

Ουδείς ξέχασε, αν και πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια, την άρνησή του «Μπάρμπα Φώτη» να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδηγώντας έτσι σε ανατροπή την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, παραδίδοντας τα ηνία της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Έκανα λοιπόν στον κ. Κουβέλη το εύλογο ερώτημα γιατί δέχτηκε να γίνει αναπληρωτής του κ. Καμμένου (ενός πολιτικού που στο παρελθόν του άσκησε σκληρή κριτική) και δεν δέχτηκε τότε το ύπατο αξίωμα για έναν πολιτικό, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ιδού τι μου απάντησε:

Το αριστερό αντίβαρο

«Η απόφασή μου να εισέλθω στην κυβέρνηση και σ΄αυτήν την θέση είναι προϊόν πολυήμερων συζητήσεων και τηλεφωνικών και διά ζώσης με τον Πρωθυπουργό. Συζητήσαμε το θέμα και αποδέχτηκα τη θέση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας». Φαινόταν ικανοποιημένος για την απόφασή του αυτή και για το γεγονός ότι έγινε και πάλι υπουργός, αλλά και επειδή δεν θα είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου.

Θα αναφέρεται, όπως τον βεβαίωσαν, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό (όπως και έκανε και ο προκάτοχός του κ. Βίτσας). Και το σημαντικότερο θα παριστάνει το αριστερό αντίβαρο έναντι του κ. Καμμένου (όπως έκανε και ο προκάτοχός του, ο οποίος όμως αναβαθμίστηκε σε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής). Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;

***
Πρώτον: Ο,τι υπήρχαν εδώ και καιρό (κατά τα λεγόμενα του κ. Κουβέλη) μυστικές συζητήσεις ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον ίδιο. Ο,τι ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο κ. Κουβέλης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του (ακόμα και στο ζήτημα του δημοψηφίσματος»), χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «καλό, υπομονετικό στρατιώτη της Αριστεράς», που μπορεί αν προσφέρει από οποιαδήποτε θέση, ακόμα και ως αναπληρωτής του κ. Καμμένου.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης