Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οι δανειστές θα δώσουν στην Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους – Θα ενισχυθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη

tags :
Moody’s: Οι δανειστές θα δώσουν στην Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους – Θα ενισχυθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη
Αισιόδοξη η Moody’s για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας
Μία εβδομάδα μετά την αναβάθμιση (περισσότερα εδώ) των αξιολογήσεων της Ελλάδας, η Moody’s εκφράζει εκ νέου την αισιοδοξία για επικείμενη ελάφρυνση του δημοσίου χρέους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, γεγονός που, όπως υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος, θα βελτιώσει σημαντικά την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, τα δραματικά μέτρα λιτότητας και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης, ισοπέδωσαν την κοινωνία και οδήγησαν τους πολίτες σε κατάθλιψη.
Αυτός είναι ο λόγος που το ΔΝΤ ζητά μία ελάφρυνση του χρέους, για να αποτραπεί μια ακόμη κρίση μεσοπρόθεσμα, εξηγείται.
Μάλιστα, πλέον και οι Ευρωπαίοι δανειστές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της ελάφρυνσης, αν και υπάρχουν δυσκολίες, αν αναλογιστούμε την εμπειρία του 2012.
Η Moody’s εκτιμά πως οι μελλοντικές κυβερνήσεις ενδέχεται να βάλουν τέλος σε ορισμένα μέρα λιτότητας και να δώσουν τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο στο κράτος
Η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε κατά 1,6% το 2017, μετά από επτά χρόνια ύφεσης.
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εξέλθει από το πρόγραμμα με αποθεματικό ύψους 19 δισεκ. ευρώ, περίπου 10% του ΑΕΠ, γεγονός που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών.
«Το ντεμπούτο της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ήταν πολλά υποσχόμενο.
Η Ελλάδα πούλησε 5ετή ομόλογα ύψους 3 δισεκ. ευρώ με απόδοση 4,6%, τον Ιούλιο του 2017, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών παραμένουν χαμηλές, κοντά σε αυτές πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Η κυβέρνηση πιθανότατα χρειάζεται να δοκιμάσει μία έξοδο στις αγορές και πάλι φέτος, καθώς αντιμετωπίζει ένα μεγαλύτερο μερίδιο ομολόγων των ομολόγων που ωριμάζουν».

Διαβάστε: Υπέρ της προληπτικής γραμμής για την Ελλάδα η Moody's - Πιθανή νέα αναβάθμιση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης