Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ποιοί είναι οι δύο συλληφθέντες στον Έβρο Έλληνες στρατιωτικοί

tags :
Ποιοί είναι οι δύο συλληφθέντες στον Έβρο Έλληνες στρατιωτικοί
Πυρετώδεις συσκέψεις στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ.
Στελέχη της ιστορικής 3ης Μηχανοκίνητης ορεινής Ταξιαρχίας "Ρίμινι" είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο στην οριογραμμή της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και ένα Λοχία ΕΠΟΠ.
Στο ελληνικό πεντάγωνο είναι συνεχείς οι συσκέψεις για την επισκόπηση των διαδικασιών επανόδου των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς. Στις συσκέψεις, συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις.
Η κατάσταση μέχρι τώρα παραμένει στάσιμη και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν για  κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του haberler.com έχει ζητηθεί η κράτησή τους με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή», ενώ έχουν ήδη ελεχθεί τα κινητά τους τηλέφωνα.
Η ελληνική θέση προς το παρόν συνεχίζει να είναι ότι οι κατηγορίες για προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας δεν επιβεβαιώνονται, παρα μόνο τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για παραπομπή σε δίκη των δύο στρατιωτικών για παράνομη είσοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης