Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η BofA: Έρχεται παγκόσμια διόρθωση - Θα «χαθούν» 6 τρισ. δολ. από τις αγορές

tags :
Προειδοποιεί η BofA: Έρχεται παγκόσμια διόρθωση - Θα «χαθούν» 6 τρισ. δολ. από τις αγορές
Ο δείκτης Bull & Bear στο παρελθόν έχει «δείξει» επιτυχώς ότι επέρχεται διόρθωση στις αγορές
Ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Goldman Sachs και η Bank of America διαπίστωναν ότι επικρατούσε επενδυτική ευφορία, γεγονός που συνηγορούσε στο rebound που σημειώθηκε, ο CIO της BofA, Michael Hartnett, διαπίσωσε σήμερα ότι ο δείκτης που δείχνει ότι επίκειται μεγάλη διόρθωση έπιασε πάλι... κόκκινο!
Αυτό δείχνει ο σχετικός δείκτης Bull & Bear, ο οποίος στο παρελθόν όσες φορές έχει «δείξει» ότι επέρχεται διόρθωση στις αγορές έχει πέσει μέσα και μάλιστα χωρίς το παραμικρό λάθος.
Σύμφωνα με την BofA, ο σχετικός δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε μέτρια στις 7,6 μονάδες από 8,1 μονάδες, εξαιτίας των εκροών στην αγορά ομολόγων.



Ο Hartnett σημειώνει επίσης ότι κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων που προηγήθηκαν, ο δείκτης αυτός ήταν στη ζώνη "extreme bull". (δηλαδή> 8).
Πιο αξιοσημείωτη και ως πολύ μεγαλύτερη απειλή, ο Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της BofA θέτει 6 λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να έχει ξεκινήσει άλλη μια διόρθωση ύψους 6 τρισ. δολαρίων.
Και γιατί 6 τρισ. δολάρια;
Αυτός είναι ο λόγος που η μείωση στην κεφαλαιοποίηση των παγκόσμιων αγορώ χάθηκε στην πτώση του Φεβρουαρίου, η οποία άγγιξε το 10%.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης