Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «BBB+» για το Μεξικό - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «BBB+» για το Μεξικό - Σταθερό το outlook
Δεν υποβαθμίζει το Μεξικό η S&P, παρά την αβεβαιότητα της NAFTA και τις επικείμενες εκλογές 
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «BBB+» και «A-2» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) του Μεξικού προχώρησε η Standard & Poor’s, διατηρώντας τις σταθερές προοπτικές (outlook), οι οποίες αντανακλούν την προσδοκία για συνέχεια στις οικονομικές πολιτικές τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν το ιστορικό επιφυλακτικών δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών, οι οποίες συνέβαλαν σε περιορισμένα δημόσια ελλείμματα και χαμηλό πληθωρισμό, καθώς και σε μετριασμένο εξωτερικό χρέος.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει οι χώρες της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών Βορείου Αμερικής (North American Free Trade Agreement, NAFTA) που συμμετέχουν στην τρέχουσα επαναδιαπραγμάτευση -οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό- να συμφωνήσουν εν τέλει για μια νέα συμφωνία, που θα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις διασυνοριακές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις που στηρίζουν τη βορειοαμερικανική οικονομία.
Μια απροσδόκητη αναστάτωση στις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις του Μεξικού με τις Η.Π.Α. και τον Καναδά ή μια απροσδόκητη αρνητική αλλαγή στις δημοσιονομικές ή άλλες οικονομικές πολιτικές μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, θα μπορούσε να βλάψει τις προοπτικές ανάπτυξης του ΑΕΠ, επισημαίνεται.
Η χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά ελλείμματα μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα, θα μπορούσε να δυσχεράνει την επόμενη κυβέρνηση να σταθεροποιήσει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Ομοίως, οι απροσδόκητες αλλαγές στις πολιτικές του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που αποδυναμώνουν την οικονομική υγεία των Petroleos Mexicanos (Pemex) και της Federal Electricidad (CFE), θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες προκλήσεις.
Μακροπρόθεσμα, η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και η καλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση από την αναμενόμενη, θα ενισχύσουν το εξωτερικό και το δημοσιονομικό προφίλ του Μεξικού.
Αναλυτικότερα, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης