Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η «παράγκα» της Tesla Greece στο Τεχνολογικό Πάρκο του Δημόκριτου και ο Stephan Werkman

tags :
Η «παράγκα» της Tesla Greece στο Τεχνολογικό Πάρκο του Δημόκριτου και ο Stephan Werkman
O άγνωστος Stephan William Werkman της Λ. Κηφισίας 238 και οι επενδύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Σε μία εγκαταλελειμμένη παράγκα των 200 τ.μ. μέσα στο τεχνολογικό πάρκο του Δημόκριτου, η οποία είναι αδύνατο να φιλοξενήσει, «φιλοεξενεί» την εταιρεία «TESLA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ  ΙΚΕ».
Η προκάτ κατασκευή όπως μας την περιέγραψαν και βρίσκεται στο «Πάρκο Λεύκιππος» δεν πληροί τις προσδοκώμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες των ενδιαφερόμενων.
Η παράγκα που πρόκειται να φιλοξενήσει την ερευνητική ομάδα χρειάζεται επισκευή όπως και ηλεκτροδότηση για να  καταστεί λειτουργική και φιλική προς εργασία.
Η «TESLA «GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΟΠΗ  ΙΚΕ» μπήκε με το δεξί στην virtual ελληνική πραγματικότητα καθώς δεν έχει γίνει σαφές ακόμη αν η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ θα διαθέσει χρήματα για την επισκευή της παράγκας.
Άγνωστο είναι η καταβολή μισθώματος στο Τεχνολογικό  Πάρκο Λεύκιππος ή όλα τα έξοδα όπως η επισκευή και το επίδομα ενοικίου θα καλυφθούν από τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα  με εκτιμήσεις ανθρώπων που ξέρουν το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος, λένε ότι μπορεί ακόμη και η προκάτ κατασκευή  όταν  επισκευασθεί να δώσει λύσεις σε μία ομάδα ερευνητών να σχεδιάζει στο χαρτί και να στέλνει τη δουλειά της στο εξωτερικό.

Ο κ. Stephan William Werkman κάτοικος της Λ. Κηφισίας 238

Το εντυπωσιακό της επένδυσης της Tesla Greece είναι ότι ως διαχειριστής της ΙΚΕ  εμφανίζεται ο κ. Stephan William Werkman του Wilhelmus και της Agnes, ο οποίος δηλώνει κάτοικος στη Λεωφόρο Κηφισίας 238 στο Χαλάνδρι.  Το bankingnews επισκέφθηκε τη διεύθυνση που έχει ορίσει ο ιδρυτής της ΙΚΕ, αλλά ήταν αδύνατο να τον εντοπίσουμε καθώς η διαμονή του ή έστω ένα γραφείο με το όνομα της εταιρείας δεν υπήρχε στη διεύθυνση που ο ίδιος έχει ορίσει.







Η τετραώροφη πολυκατοικία στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών δεν  … φιλοξενεί τα επενδυτικά σχέδια της Tesla Greece πρόκειται για virtual παρουσία.
Το ρεπορτάζ μας οδήγησε στους ορόφους και να χτυπάμε ένα προς ένα τα κουδούνια των γραφείων με την προσδοκία να συναντήσουμε τον διαχειριστή της ΙΚΕ.  
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
Τα δικηγορικά γραφεία που είναι στη ίδια διεύθυνση μας και δέχθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν κ. ο  Stephan William Werkman είναι πελάτης τους και είχαν εντολή να ανοίξουν την ΙΚΕ, μας απάντησαν ότι δεν το ξέρουν και δεν έχουν καμία σχέση με την Tesla.
Να σημειωθεί ότι ένα δικηγορικό γραφείο από τα τέσσερα που φιλοξενούνται στην ίδια διεύθυνση,  η αρχική του απάντηση ήταν ότι δεν ξέρει κάτι αλλά δεν ήταν έτοιμο να μας δώσει μία κατηγορηματική απάντηση στο αρχικό ερώτημα  που θέσαμε.  
Μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ, το δικηγορικό γραφείο δεν μας έδωσε μια σαφή απάντηση.   

Το καταστατικό της Tesla  Greece

Το καταστατικό της ΙΚΕ προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων  της αποθήκευσης ενέργειας, την παραγωγή, την εισαγωγή, τη  διανομή την πώληση, την επισκευή τη διατήρηση και την επιδιόρθωση των ηλεκτρικών οχημάτων.
Το περιεχόμενο του καταστατικού λειτουργίας της μονοπροσωπης ΙΚΕ, προσδιορίζει μια επένδυση πολλών  εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως σοβαρές  εγκαταστάσεις και  όχι μια παράγκα.
Και την ίδια στιγμή να δίνετε  μια διεύθυνση από το διαχειριστή της ΙΚΕ που δεν το γνωρίζει κανένας.  
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΙΚΕ TESLA Greece έχει το δικαίωμα να ιδρύει υποκαταστήματα εντός ή και εκτός  Ελλάδος καθώς και να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας σε άλλο εκτός Ελλάδος κράτος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού  Χώρου, όπως αναφέρεται στο καταστατικό λειτουργίας της .

Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει την επένδυση

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την επένδυση με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας-Τεχνολογίας και Καινοτομίας   κ. Κώστα Φωτάκης με πρόσφατη ανακοίνωση του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σημασία αυτού του γεγονότος είναι πολύπλευρη και σημαντική: Αποτελεί απτό δείγμα εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, και το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018.
Η παρουσία της Tesla Greece, αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη και για άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, ακόμη και σε επίπεδο παραγωγής.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση μιας εταιρείας με τη διεθνή εμβέλεια που έχει η Tesla, στο Τεχνολογικό Πάρκο που λειτουργεί στο χώρο του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος», έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον και σε άλλες καινοτόμες εταιρείες να εγκατασταθούν εκεί με προφανή οφέλη τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της Έρευνας που επιτελείται.   
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση, του αναπληρωτή υπουργό, ότι η ίδρυση Τμήματος R&D της Tesla στην Ελλάδα συνοδεύεται με την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων που είναι στελέχη της και βεβαίως με το άνοιγμα προοπτικών για την απασχόληση άλλων, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
Συνεισφέρει έτσι στην αναχαίτιση του brain drain για επιστήμονες με υψηλό βαθμό εξειδίκευσης.

Τι είναι η ΙΚΕ

Η ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε) είναι μια εταιρική μορφή που σκοπό έχει να συμβάλλει στη δημιουργία επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό κόστος για τους ιδρυτές της και δημιουργήθηκε νομοθετικά το 2012.
Το κόστος σύστασης είναι ελάχιστο γιατί δεν καταβάλλονται αμοιβές και τέλη δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. Α.Ε. και Ε.Π.Ε.
Η Ι.Κ.Ε. υποχρεούται να αποκτήσει εταιρική ιστοσελίδα μέσα σε ένα μήνα από την ίδρυση της.
Η Tesla Greece πρέπει στις 22 Μαρτίου να έχει φτιάξει ιστοσελίδα.
Η Ι.Κ.Ε. έχει την έδρα της στο δήμο που αναφέρεται στο καταστατικό της.
Η πραγματική της έδρα μπορεί να είναι σε άλλο κράτος μέλος, αυτό σημαίνει ότι η καταστατική έδρα δεν συμπίπτει πάντα με την πραγματική έδρα της Ι.Κ.Ε.
Για τις Ι.Κ.Ε. ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 26% στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα.
Στα κέρδη που διανέμουν οι Ι.Κ.Ε. στους εταίρους γίνεται παρακράτηση φόρου 10% (φόρος μερισμάτων).
Ο φόρος που παρακρατήθηκε αποδίδεται στην οικεία Εφορία εφάπαξ με δήλωση που υποβάλλεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης