Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κ. Β. Φέγγος (πρόεδρος VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Το ΧΑ διατηρεί τις ελπίδες για μια θετική χρονιά

Κ. Β. Φέγγος (πρόεδρος VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Το ΧΑ διατηρεί τις ελπίδες για μια θετική χρονιά
Επόμενη στήριξη οι 805 μονάδες και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν
Το Ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε μια σταθεροποιητική πορεία αυτή την εβδομάδα, με εξαίρεση την Παρασκευή που οι πιέσεις εντάθηκαν.
Μειώθηκαν οι διακυμάνσεις και ο τζίρος παρέμεινε χαμηλός.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει διασπαστεί η στήριξη στις 820 μονάδες του Γενικού Δείκτη και ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί με το κλείσιμο της Παρασκευής.  
Επόμενη στήριξη οι 805 μονάδες και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν.
Την ίδια στιγμή τα ξένα χρηματιστήρια, ακολουθούν μια πτωτική πορεία, με τα Αμερικάνικα χρηματιστήρια να πιέζονται, αλλά τις πιέσεις να είναι πιο εντατικές στα Ευρωπαϊκά, καθώς υπάρχει ανησυχία για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία, αλλά και την εκδήλωση εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Trump για επιβολή δασμών στις εισαγωγές..
Στην Ελλάδα προχωράει η αξιολόγηση, αλλά ακόμη λεφτά δεν παίρνουμε.  
Παρόλα αυτά, φαίνεται να διατηρείται η στήριξη των ξένων προς την κυβέρνηση, καθώς συνεχίζεται η κουβέντα για επενδυτικές προσπάθειες που θα στηρίζονται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.
Σε αυτό το πλαίσιο είδαμε την αναβάθμιση της Ελλάδας από οίκους αξιολόγησης, την αναμενόμενη αναβάθμιση Ελληνικών μετοχών σε ξένους δείκτες και μια χαλαρή επίσκεψη των δανειστών χωρίς εξάρσεις.
Καταλυτική στη στήριξη ήταν η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των πλειστηριασμών, αν και ακόμη το μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει σε επίπεδο εξαγγελιών και αναμένεται η υλοποίηση και η επιτάχυνση.
Μπροστά μας έχουμε τις Ιταλικές εκλογές που επηρεάζουν την Ευρώπη, την αναμονή είσπραξης χρημάτων από την αξιολόγηση, τα stress test των τραπεζών και όλα όσα χρειάζονται για να βγούμε (καθαρά ή βρώμικα) από τα μνημόνια.
Στο εσωτερικό η σκανδαλολογία καλά κρατεί και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν.  Διατήρηση του δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων μέχρι το Πάσχα, συντηρεί τις ελπίδες για καλό 2018 και αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης