Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η πτώση του Ιβάν Σαββίδη

tags :
Η πτώση του Ιβάν Σαββίδη
Ο ΠΑΟΚ, η βία της εποχής Σαββίδη και η επιμονή του να υποτιμά τη νοημοσύνη όλης της κοινωνίας
Η πτώση του Ιβάν Σαββίδη
  • Ο ΠΑΟΚ, η βία της εποχής Σαββίδη και η επιμονή του να υποτιμά τη νοημοσύνη όλης της κοινωνίας. Αλλά πλέον παρακολουθούμε την κατάρρευση του οικοδομήματος που βαφτίστηκε «εξυγίανση», αλλά καμία σχέση με αυτήν δεν είχε.
H εποχή Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου 2012, μία ημέρα μετά την πρόκριση του Δικέφαλου του Βορρά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της περιόδου με την εμφατική νίκη (4-1) επί της Μπνέι Γιεχούντα. Το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη, ήταν αυτό με τη Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα, που σημαδεύτηκε από τρομακτικά επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα, αλλά και τον κόσμο μας για τη σημερινή νίκη απέναντι στην SK Rapid Wien» ξεκίνησε η δήλωση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο τέλος της δήλωσής του συμπλήρωσε ότι «τα επεισόδια που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα δεν αρμόζουν στην μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ». Αυτή ήταν ίσως και η μοναδική φορά που κατά κάποιο τρόπο καταδίκασε επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης!

http://to10.gr/author/leuterisxaralampopoulos/

Βέβαια να σημειώσουμε ότι έχοντας έρθει από το εξωτερικό και έχοντας υπογράψει μόλις μερικές ημέρες πριν από εκείνον τον αγώνα, ο Σαββίδης ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να έχει ευθύνη. Αυτά βέβαια, συνέβησαν το μακρινό πια καλοκαίρι του 2012. Εκτοτε κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι της βίας και «ελαφρυντικά» δεν υπάρχουν πλέον.

Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε αρκετές φορές μάρτυρας βίαιων επεισοδίων στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά ουδέποτε τα καταδίκασε. Αντιθέτως ορμώμενος από το συναίσθημα της οργής που πλημμύριζε τον τελευταίο οπαδό του ΠΑΟΚ, έκανε δηλώσεις που έριχναν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, ενώ από πέρυσι οι κινήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δείχνουν ότι έχουν εντολές να κινούνται σε άλλα επίπεδα, βουτώντας στις «γκρίζες» ζώνες της νομιμότητας.

Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη είχαν στόχο τους πάντες. Είτε αυτοί λέγονταν «σύμμαχοι» στη μάχη της… εξυγίανσης, είτε ήταν παραδοσιακά αντίπαλοι. Ο Σαββίδης, ο «αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ» όπως αυτοαποκαλείται είναι ξεκάθαρα ο άνθρωπος πίσω από τις κινήσεις που φέρνουν το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια πίσω. Δε θα μπορούσαν για παράδειγμα να έχουν κινηθεί αυτοβούλως Πουρλιοτόπουλος, Μίχελ, Γκαγκάτση και Σια στην περυσινή φάρσα όπως εξελίχθηκε η ιστορία με τον Πλατανιά. Ούτε φυσικά κινήθηκαν από μόνοι τους οι εντεταλμένοι της ΕΠΟ για την ιστορία του ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα στον άλλο ημιτελικό, αυτόν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό «ήρωας» της πρόκρισης αναδεικνυόταν ο διαιτητής Κύζας, ενώ τον τελικό της ντροπής στον Βόλο καθόρισε ο επόπτης Κάλφογλου, όπου σημειώνεται ακόμη μια αποθέωση του κόσμου του ΠΑΟΚ μολονότι όλη η χώρα είδε μαχαιροβγάλτες και κουκουλοφόρους χούλιγκαν να σφάζονται πριν την έναρξη του ματς…

Λεπτομέρειες. Αλλωστε αυτό που μετρούσε ήταν το Κύπελλο και αυτό το έδωσαν στον ΠΑΟΚ οι συγκεκριμένες διαιτησίες. Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα ως μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «καλά θα κάνουν οι διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό μου». Προφανώς το έλαβαν…

Η εξυγίανση και η κάθαρση που ευαγγελίζονταν ο Ιβάν Σαββίδης είχε συγκεκριμένους στόχους, όπως και η τοποθέτηση του Βασίλη Γκαγκάτση στη Σούπερ Λίγκα. Στόχος ήταν η εξουσία και η διάλυση κάθε αντιπάλου με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Ιβάν Σαββίδης επιτρέπει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που αλωνίζουν στα γήπεδα της επαρχίας, πολλές φορές δημιουργώντας και επεισόδια και προκαλώντας ζημιές, όπως συνέβη στα Γιάννινα, πάντα με την ευγενική… χορηγία του μεγαλομετόχου του Δικέφαλου! Αλλωστε οι περισσότεροι από τους ταραξίες είχαν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό την ανοχή αν όχι και την υπόδειξη του Ιβάν Σαββίδη. Πάντα βέβαια με την απαραίτητη κάλυψη των όποιων προϊσταμένων αρχών…

Πέρυσι όταν τραυματίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς ο Ιβάν Σαββίδης δήλωνε με νόημα ότι «οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα», ενώ εφέτος οι άνθρωποί του διακωμωδούν όχι τους αντιπάλους, αλλά και θεσμούς και ιατρικές γνωματεύσεις. Συγγνώμη δεν ακούστηκε ποτέ, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη επιμένει να υποτιμά τη νοημοσύνη όλης της κοινωνίας.

Προφανώς ξεχνούν ότι μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο καιρό και λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Ετσι αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την κατάρρευση του οικοδομήματος που βαφτίστηκε «εξυγίανση», αλλά καμία σχέση με αυτήν δεν είχε.

Από τη μία πλευρά η FIFA και η UEFA ξηλώνουν τους αρχιδιαιτητές που ως τώρα έβαζαν διαιτητές κατά… παραγγελία και από την άλλη πλευρά έρχονται οι εκθέσεις της αστυνομίας, των ιατροδικαστών, των εισαγγελέων και των λοιπών που νιώθουν να πνίγονται από την εικονική πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει το σύστημα Σαββίδη να αποκαταστήσουν την τάξη και την κοινή λογική.

Το χειρότερο πάντως για τον Ιβάν Σαββίδη, είναι ότι με τη διαρκή στήριξη της βίας και της ανομίας και με τις πρακτικές άλλων εποχών έχει εκπέσει στα μάτια της φίλαθλης κοινής γνώμης, ακόμη και στα μάτια των φίλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν γαλουχηθεί επί σειρά δεκαετιών με άλλες αρχές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης