Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγάλου (Πειραιώς): Δάνεια ενός δισ. ευρώ θα χορηγήσει η Πειραιώς σε μικρές εταιρίες

Μεγάλου (Πειραιώς): Δάνεια ενός δισ. ευρώ θα χορηγήσει η Πειραιώς σε μικρές εταιρίες
Από τα 3,1 δισ. ευρώ που θα «ρίξει» η Τράπεζα Πειραιώς στην αγορά με τη μορφή δανείων το 2018, το 1 δισ. ευρώ περίπου θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Από τα 3,1 δισ. ευρώ που θα «ρίξει» η Τράπεζα Πειραιώς στην αγορά με τη μορφή δανείων το 2018, το 1 δισ. ευρώ περίπου θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου στο περιθώριο του 3ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.
Επισήμανε επίσης ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συντηρούν το 99% της απασχόλησης και το 85% της προστιθέμενης αξίας.
Ο κ. Μεγάλου υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να συνδέσουμε περισσότερο τις επιχειρήσεις με τα πανεπιστήμια και θα παράσχουμε τη δυνατότητα σε αποφοίτους πανεπιστημίων να εργαστούν σε τομείς της τράπεζας» και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να είμαστε εκείνοι που οικοδομούν σε αυτή την οικονομία και θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους ανθρώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα και γιατί όχι και τα συνδικάτα».
Όσον αφορά στις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου που χρηματοδοτεί την καινοτομία, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί να καταστεί πιο ανταγωνιστική, μειώνοντας τα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να απελευθερωθεί από αυτό το βάρος η τράπεζα.
Παράλληλα μειώνει τη χρηματοδότησή της από τον ELA, που είναι ιδιαίτερα δαπανηρό κομμάτι του παθητικού της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης