Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρότερα του 1 δολαρίου τα κέρδη για όσους αγόρασαν μετοχές στην IPO της Snap, ένα χρόνο πριν

tags :
Μικρότερα του 1 δολαρίου τα κέρδη για όσους αγόρασαν μετοχές στην IPO της Snap, ένα χρόνο πριν
Πενιχρά κέρδη για όσους αγόρασαν μετοχές στην IPO της Snap, ένα χρόνο πριν 
Σε κάτω του ενός (1) δολαρίου διαμορφώνονται τα κέρδη για όσους αγόρασαν μετοχές στην αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering, IPO) της Snap, στις 3 Μαρτίου 2017, καθώς η τιμή διαπραγματεύεται λίγο υψηλότερα από την τιμή των 17 δολαρίων που επιλέχθηκε για την IPO, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 20 δισεκ. δολαρίων.
Ειδικότερα, περί τις 22:50, ένα τέταρτο πριν κλείσει η Wall Street, η μετοχή της δημοφιλούς εταιρείας διαπραγματεύεται στα 17,95 δολάρια (+4,3%), με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 22,02 δισεκ. δολάρια.
Επισημαίνεται ότι η «επέτειος» είναι κανονικά αύριο, ωστόσο τα Σαββατοκύριακα οι χρηματιστηριακές αγορές δε λειτουργούν.
Η εταιρεία πίσω από το Snapchat, έκλεισε με ζημίες και το 2017.
Ειδικότερα, οι ζημίες, το τέταρτο τρίμηνο, έφτασαν τα 350 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 170 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Τα έσοδα ανήλθαν στα 285 εκατ. δολάρια (οι αναλυτές έκαναν λόγο για 254 εκατ. δολάρια) το δ΄ 3μηνο του 2017, έναντι 165,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Σε ό,τι αφορά στο σύνολο του περασμένου έτους, οι ζημίες ξεπερνούν τα 3,4 δισεκ. δολάρια.
Βέβαια, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, θα λάβει το ασύλληπτο ποσό των 637,8 εκατ. δολαρίων (σσ: έχει λάβει μόνο μέρος του ποσού) για τις υπηρεσίες του το 2017, σύμφωνα με όσα μετέδιδε το MarketWatch, επικαλούμενο τα στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission).
Το ποσό-μαμούθ αφορά τον μισθό, τα μπόνους για τις ώρες εργασίας, τα μπόνους από την άνοδο της μετοχής και τα κέρδη που απορρέουν από τις μετοχές της εταιρείας που έχει στην κατοχή του.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδιδε εντός του περασμένου έτους το CNBC, ο κ. Spiegel έλαβε το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων για την επιλογή του να επιλέξει την IPO για την μετοχή της εταιρείας, τον Μάρτιο του 2017.
Συγκεκριμένα, το 2015 ο Evan Spiegel συμφώνησε με τους επενδυτές να πάρει ένα μπόνους 3% επί των μετοχών, σε περίπτωση που λάβει χώρα και πετύχει η IPO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης