Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «AAA» για τη Σουηδία - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «AAA» για τη Σουηδία - Σταθερό το outlook
Η S&P επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις για τη σουηδική οικονομία - Ανάπτυξη 2,7% το 2018
Σε επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Σουηδίας (σε ξένο νόμισμα), σε «ΑΑΑ» (ανώτατη) και «Α-1+», αντίστοιχα, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία ότι, τα επόμενα δύο χρόνια, οι βασικές δημοσιονομικές, εξωτερικές, οικονομικές και νομισματικές μετρήσεις της Σουηδίας, θα παραμείνουν ισχυρές, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ουσιαστική ευελιξία της οικονομικής πολιτικής.
Παρά τον πολιτικό κατακερματισμό, ο οίκος αναμένει η κυβέρνηση να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και να συνεχίσει να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος.
Αν και το επίπεδο του δημοσίου χρέους είναι από τα χαμηλότερα εντός του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το επίπεδο στο χρέος των νοικοκυριών είναι από τα υψηλότερα, ενώ συνεχίζεται να αυξάνεται, υποδηλώνοντας ότι μέρος της έντονης ανάπτυξης είναι καθοδηγούμενο από το χρέος.
Οι αξιολογήσεις στη Σουηδία αντικατοπτρίζουν την ευημερούσα και ανταγωνιστική οικονομία της, καθώς και για τα ισχυρά δημοσιονομικά της αποθέματα.
Παράλληλα, η αγορά εργασίας ενισχύεται συνεχώς, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 6,5%, τον Δεκέμβριο του 2017
Η εξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από την εξωτερική χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το σημαντικό χρέος των νοικοκυριών που προαναφέρθηκε, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο.
Η σουηδική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% για το σύνολο του 2018.
Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις του οίκου για τη σουηδική οικονομία:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης