Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κλείνει τη στρόφιγγα πετρελαίου προς την Ουκρανία και την υπόλοιπη Ευρώπη η ρωσική Gazprom

Reuters: Κλείνει τη στρόφιγγα πετρελαίου προς την Ουκρανία και την υπόλοιπη Ευρώπη η ρωσική Gazprom
H Gazprom, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την Ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ως αποτέλεσμα μιας δικαστικής διαμάχης την οποία η Gazprom έχασε 
Στον τερματισμό των συμβολαίων που έχει με την Ουκρανίας προχωρά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ενεργειακά ζητήματα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Gazprom, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την Ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ως αποτέλεσμα μιας δικαστικής διαμάχης που υπάρχει μεταξύ τους κατά την οποία η Gazprom έχασε την υπόθεση.
Η διακοπή στην παροχή πετρελαίου στην Ουκρανία ωστόσο δεν είναι μόνο υπόθεση του Κιέβου αλλά και την υπόλοιπης κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης η οποία εφοδιάζεται από το πετρέλαιο που περνά από τους Ουκρανικούς αγωγούς.
Kάθε φορά που η στρόφιγγα αυτή «κλείνει» από τη Ρωσία για λόγους πίεσης προς την Ουκρανία ξυπνούν οι φόβοι ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη η οποία πλήττεται και από ένα ιδιαίτερα σκληρό χειμώνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης