Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Επεισόδια και συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο - Ζητούν την παραίτηση του προέδρου Poroshenko

Ουκρανία: Επεισόδια και συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο - Ζητούν την παραίτηση του προέδρου Poroshenko
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ πάνω από 100 συνελήφθησαν
Βίαιη ήταν η επέμβαση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εκτεταμένη διαφθορά στη Ουκρανία με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να τραυματιστούν ενώ πάνω από 100 συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου όπου είχαν εγκαταστήσει δεκάδες διαδηλωτές του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Michael Saakasvili που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Petro Poroshenko.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας του Κιέβου οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν στον χώρο στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγουν για μια απόπειρα των διαδηλωτών να ανεγείρουν ένα κτίσμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα τέλη του 2017. Στον αυτοσχέδιο καταυλισμό βρέθηκαν χειροβομβίδες και βόμβες καπνού ενώ χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έξι διαδηλωτές ενώ μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και τέσσερις αστυνομικοί.
O Michael Saakasvili, είναι πρώην πρόεδρος της Γεωργίας που έφυγε στην Ουκρανία όπου και ανέλαβε δημόσιο αξίωμα και κατόπιν πέρασε στην αντιπολίτευση.
Οι εισαγγελικές αρχές της Ουκρανίας κατηγορούν τον Saakasvili –πρώην σύμμαχο του Poroshenko– ότι ήθελε να καταλάβει δια της βίας την εξουσία μέσω των διαδηλώσεων που χρηματοδοτούνταν από το περιβάλλον του πρώην φιλορώσου προέδρου Victor Yannoukovic.
Ο Saakasvili απελάθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στην Πολωνία και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ουκρανία για τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης