Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη ανησυχία στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, λόγω των εξαγγελιών Trump για δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Έντονη ανησυχία στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, λόγω των εξαγγελιών Trump για δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
Η βιομηχανία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ απασχολεί περίπου 880.000 εργαζόμενους και εισάγει ειδικά προϊόντα από Ευρώπη και Ασία
Έντονες ανησυχίες προκαλεί στον κλάδο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας η εξαγγελία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
H Ann Wilson ανώτερο στέλεχος της Αμερικανικής ένωσης κατασκευαστών κινητήρων και εξοπλισμού αυτοκινήτων εκτιμά, πως αρκετές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ θα τεθούν εκτός ανταγωνισμού, λόγω των δασμεών.
«Όλοι μας ανησυχούμε πολύ», είπε η Wilson στο Reuters.
«Το έχουμε διαπιστώσει στη χρηματιστηριακή αγορά και στο επίπεδο των εκκλήσεων των διευθυνόντων συμβούλων» σημείωσε.
Η βιομηχανία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ απασχολεί περίπου 880.000 εργαζόμενους και η εν λόγω ένωση αντιπροσωπεύει τους κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό κλάδο και πρωταγωνιστή στον τομέα των μεταποιητικών εργασιών στη χώρα.
Ορισμένα από τα μέλη της ένωσης θα επηρεαστούν σημαντικά από τους δασμούς του Trump, επειδή βασίζονται σε ειδικά προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου που εισάγονται από την Ευρώπη, την Ασία και άλλες περιοχές, δήλωσε h Wilson, μιλώντας στο περιθώριο των συνομιλιών της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών (ΝAFTA).
Αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι αντί να τονωθεί η απασχόληση, οι αυξήσεις των τιμών για τους καταναλωτές χάλυβα και αλουμινίου, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η πετρελαϊκή βιομηχανία, θα καταστρέψουν περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
«Η βιομηχανία μας ήταν πραγματικά ευχαριστημένη με αυτό που επιτύχαμε με τη φορολογική μεταρρύθμιση και τη βελτίωση της οικονομίας αλλά οι δασμοί θα είναι πραγματικά καταστροφικοί», τόνισε η Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης