Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παριστάνουν τους εισαγγελείς και τιμητές των πάντων

Φλαμπουράρης: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παριστάνουν τους εισαγγελείς και τιμητές των πάντων
Για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, σημείωσε πως έχει σημαντικό πολιτικό συμβολισμό
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρότι αποδεδειγμένα χρέωσαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον ελληνικό λαό και τα οποία αρνούνται να αποπληρώσουν, παριστάνουν τους εισαγγελείς και τιμητές των πάντων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα “Real News”.
Μάλιστα, η απάντηση του κ. Φλαμπουράρη αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων ήταν αιχμηρή,  τονίζοντας ότι αποτελεί ζήτημα που αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας και την υγιή λειτουργία του πολιτικού συστήματος
Ο ίδιος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι αρχικά έμεινε κατάπληκτος από τη συγκεκριμένη κίνηση και στη συνέχεια οργισμένος.
Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης αναρωτιέται πού μπορεί να φτάσει ένας πολιτικός όταν χάσει την ψυχραιμία του, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που όχι μόνο απαξιώνουν τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά τον οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια.
«Ο Πρωθυπουργός προφανώς και δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί ή να κάνει χρήση οποιασδήποτε προστασίας ή οποιουδήποτε μηχανισμού συγκάλυψης.
Κατηγορείται και καταμηνύεται με χυδαία ψεύδη από τον κ. Σαμαρά.
Ελπίζω να μην υπάρξουν βουλευτές (30 απαιτούνται), οι οποίοι θα συναινέσουν στο να ακολουθήσουν αυτόν το ολισθηρό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «το «Κίνημα Αλλαγής», αφού καθορίσει τις πολιτικές – κοινωνικές επιλογές του, αφού προσδιορίσει ότι είναι με τη μεριά των πολλών και διαχωρίσει τη θέση του από τις νεοφιλελεύθερες συντηρητικές δυνάμεις και επιλογές, ανοίγει ο δρόμος.
Αν ταυτόχρονα η ηγεσία του αποφασίσει ότι κύριος αντίπαλος είναι η ΝΔ και οι συντηρητικές δυνάμεις και όχι η Αριστερά, θα αρχίσει να αποκτάται η αναγκαία εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για κάθε προσπάθεια διαλόγου και αναζήτησης συγκλήσεων».
Στην ερώτηση πώς θα νιώσει αν δεν αποδειχθούν ποινικές ευθύνες για τα δέκα πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί δηλώνει πως «όσα καταγγέλλονται μου δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτή η χώρα λεηλατήθηκε πολύ άγρια και αυτό με ξεπερνά.
 Θα πρέπει να σας πω, επίσης, ότι σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο, καμία προσωπική περιπέτεια, ακόμη και των πολιτικών μας αντιπάλων, δεν μου είναι αρεστή.
Το ομολογημένο σκάνδαλο όμως δεν έγινε σε πολιτικό κενό, υπήρχαν κυβερνήσεις και υπουργοί που έχουν πολιτικές ευθύνες τις οποίες μέχρι σήμερα δεν ανέλαβαν».
Για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως έχει σημαντικό πολιτικό συμβολισμό.
 «Ο κ. Κουβέλης είχε συναινέσει και εμμέσως συμμετάσχει στην διακυβέρνηση Σαμαρά.
Έχουμε σημαντικές διαφωνίες για το τι συνέβη στο παρελθόν, συμφωνούμε όμως για το τι πρέπει να γίνει από δω και μπρος.
Αυτό είναι που δεν αντέχουν στην αντιπολίτευση, ότι αυτή η κυβέρνηση πείθει πολλούς οι οποίοι στην αρχή της θητείας της δεν είχαν πειστεί για το πως πρέπει να πάνε τα πράγματα», επισήμανε.
«Διαμορφώνονται πεδία καινούργιων συγκλίσεων, διαμορφώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής βάσης της κυβέρνησής μας.
Αυτό είναι που ενοχλεί την αντιπολίτευση και εξαπολύει απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Φ. Κουβέλη.
Δεν του συγχωρούν ότι δεν συναίνεσε στην εξακολούθηση του βίου της καταστροφικής κυβέρνησης Σαμαρά, και τώρα ρίχνουν τα δηλητηριώδη βέλη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης