Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Χ.Α: Η αγορά στο σύνολο της δεν είναι πλέον αντικειμενικά φθηνή

tags :
Χ.Α: Η αγορά στο σύνολο της δεν είναι πλέον αντικειμενικά φθηνή
Το σκαρφάλωμα των τιμών έκανε πιο απαιτητικές τις αποτιμήσεις.
Χ.Α: Η αγορά στο σύνολο της δεν είναι πλέον αντικειμενικά φθηνή

Η αγορά στο σύνολο της δεν είναι πλέον αντικειμενικά φθηνή, το σκαρφάλωμα των τιμών έκανε πιο απαιτητικές τις αποτιμήσεις.

Στην βασική ομάδα των εταιριών που παρακολουθούν οι ξένοι επενδυτές το μέσο ΡΕ βρίσκεται στο 17,5 ενώ μονοψήφια ΡΕ έχουν πλέον πολύ λίγες εταιρίες οι οποίες έχουν λόγους να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Η μέση μερισματική απόδοση βρίσκεται στο 2,6%

Ενώ η σχέση “Λειτουργικά κέρδη//Επιχειρηματική αξία των εταιριών” βρίσκεται με δείκτη 9,6.

Πρόκειται δηλ. για αριθμούς που δεν βρίσκονται στην ζώνη της ελκυστικότητας.

Επειδή η άνοδος θα έρθει κυρίως από την αναπροσαρμογή του ασφάλιστρου κινδύνου και λιγότερο από τις αναθεωρήσεις κερδών, η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει τους δυνατούς των ταμειακών ροών.
  • Άρα, το προβάδισμα προτίμησης παραμένει στις τράπεζες ως εκφραστές των μακροοικονομικών τάσεων και στις εμποροβιομηχανικές εταιρίες με τις «πλουσιότερες» ταμειακές ροές.
Παρατήρηση: Τα λειτουργικά περιθώρια θα πρέπει να συνδυάζονται με θετικές λειτουργικές ροές της εταιρείας, ώστε ο συνδυασμός των παραγόντων να έχει άμεσο αντίκτυπο στην ταμειακή θέση ή να μπορεί να χρηματοδοτήσει εκ των έσω μια επένδυση που θα φέρει νέες βελτιώσεις στον ισολογισμό.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η διαχρονική πορεία του λειτουργικού περιθωρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι από ένα επίπεδο και κάτω ενεργοποιούνται αντανακλαστικά αντίδρασης από τις διοικήσεις των εισηγμένων κάνοντας αμέσως κινήσεις εξορθολογισμού κόστους:
  • Εθελούσιες, μείωση γενικών εξόδων, επαναδιαπραγμάτευση με προμηθευτές βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των επιλογών καθώς το «λίπος» των μη λειτουργικών παγίων έχει ουσιαστικά τελειώσει στα πρώτα χρόνια της κρίσης.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης