Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση στα Σκόπια - Ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώριση με το όνομα "Μακεδονία"

Διαδήλωση στα Σκόπια - Ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώριση με το όνομα
Οι διαδηλωτές ζητούν από τον μετριοπαθή πρωθυπουργό της FYROM να διακόψει τις συνομιλίες με την Ελλάδα για την ονομασία
Διαδήλωση για την διατήρηση του ονόματος «Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/3) στα Σκόπια όπου χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία κρατώντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και φωνάζοντας «είμαστε Μακεδόνες».
Σύμφωνα με το Reuters «οι σκοπιανοί αντιδρούν στην πιθανότητα αλλαγής του ονόματος «Μακεδονία» μετά από απαίτηση της Ελλάδας προς την FYROM.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από την οργάνωση we are Macedonia (Εμείς είμαστε Μακεδονία) οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου «του έλληνα βασιλιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο.
«Είμαστε εδώ γιατί αμφισβητείται το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα μας και για αυτά πρέπει να πολεμήσουμε» δήλωσε στο Reuters η Evica Stojanova-Kamberova, μια από τις διοργανώτριες της διαδήλωσης.
Οι διαδηλωτές ζητούν από τον μετριοπαθή πρωθυπουργό της FYROM να διακόψει τις συνομιλίες με την Ελλάδα για την ονομασία ενώ με αίτημα τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούν την αναγνώριση του κράτους με το όνομα «Μακεδονία»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης