Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ισραήλ κλιμάκιο του ΔΝΤ - Επικρίσεις για χαλαρή δημοσιονομική πολιτική

Στο Ισραήλ κλιμάκιο του ΔΝΤ - Επικρίσεις για χαλαρή δημοσιονομική πολιτική
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συναντηθεί με αξιωματούχους του ισραηλινού υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας
Την ετήσια αποστολή του στο Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα (4/3/2018) το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και αναμένεται να παρουσιάσει μία προκαταρκτική έκθεση για την οικονομία της χώρας στις 14 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συναντηθεί με αξιωματούχους του ισραηλινού υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας, καθώς και με επικεφαλής επιχειρήσεων και συνδικάτων  αλλά και ακαδημαϊκούς.
Το 2017 το ΔΝΤ επέκρινε την κυβέρνηση του Ισραήλ για τη χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και συνέστησε στην κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα μέχρι την επίτευξη του στόχου στον πληθωρισμό.
Ο Craig Beaumont, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για το Ισραήλ, χαρακτήρισε «λυπηρό» για το κράτος να θέτει στόχο δημοσιονομικού ελλείμματος ύψους 2,9% του ΑΕΠ αντί να σημειώνει περαιτέρω πρόοδο στη μείωση του χρέους.
Το ΔΝΤ το 2018 προβλέπει ότι η οικονομία του Ισραήλ θα αυξηθεί κατά 3,4%.
Το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ έθεσε εκ νέου για το 2019 ως στόχο έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 2,9% του ΑΕΠ, ενώ η Τράπεζα του Ισραήλ διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης