Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣΕΚΑΠ: Πρώτη νίκη για το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ - Δεκτή η μη καταβολή του

tags :
ΣΕΚΑΠ: Πρώτη νίκη για το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ - Δεκτή η μη καταβολή του
Μετά από αυτή την απόφαση η ΣΕΚΑΠ δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το πρόστιμο, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, κάτι που θα την οδηγούσε σε αναπόφευκτο λουκέτο
Την πρώτη της νίκη σχετικά με το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ «μετρά» η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία κατά των ασφαλιστικών μέτρων είσπραξης του προστίμου των 44 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτή την απόφαση η ΣΕΚΑΠ δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το πρόστιμο, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, κάτι που θα την οδηγούσε σε αναπόφευκτο λουκέτο όπως έχουν δηλώσει στελέχη της στο bankingnews.gr.
Όμως η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και αναμένεται να συγκληθεί για να εξετάσει την υπόθεση περί τις αρχές Μαϊου.
Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και πλέον ανέρχεται με τις προσαυξήσεις στα 44 εκατ.ευρώ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν προχωρήσει η εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.
Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία το Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2009, όταν εντοπίστηκε πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.
Οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίας (μιας και τα τσιγάρα παρέμειναν εντός του πλοίου).
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της υπόθεσης η μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ακολούθως πουλήθηκε σε υπεράκτια εταιρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Από την όλη υπόθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο που έχασε εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης