Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με Novartis, μίζες σε πολιτικούς και δάνεια κομμάτων... ψαρεύει σε θολά νερά η κυβέρνηση

Με Novartis, μίζες σε πολιτικούς και δάνεια κομμάτων... ψαρεύει σε θολά νερά η κυβέρνηση
Η σημερινή 5/3/2018 πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής βοηθά να παραμείνει στην ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας το σκάνδαλο της Novartis.
Με το ηθικό πλενέκτημα της αριστεράς να έχει πληγεί βάναυσα από την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου –υπόθεση που οδήγησε σε έναν αναγκαστικό ανασχηματισμό ισορροπιών -και το μέτωπο της διαπραγμάτευσης να μην εγγυμονεί κάτι θετικό για το προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση καταφεύγει για πολιτική και επικοινωνιακή εξισορρόπηση στα σκάνδαλα του «παλιού πολιτικού συστήματος».
Η σημερινή 5/3/2018 πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής βοηθά να παραμείνει στην ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας το σκάνδαλο της Novartis.
Συμπληρωματικά η κυβέρνηση ξαναζεσταίνει τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων καθώς και τα «θαλασσοδάνεια μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματικών παραγόντων της αμαρτωλής περιόδου που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία».
Στο μέτωπο αυτό βοηθούν οι πρόσφατες αποκαλύψεις, από την γερμανική δικαιοσύνη για τις μίζες στα έργα του μετρό που κατέληγαν και στα ταμεία των κομμάτων, αλλά και η κατάθεση του πρώην ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κ. Αυγερινού ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα από την Ζίμενς κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικά σε σχέση με τις μίζες του μετρό, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί και πάλι η Βουλή να διερευνήσει την υπόθεση «εάν διαβιβαστεί ο φάκελος», δηλαδή αν κατονομαστούν πολιτικά πρόσωπα.
Ενδεικτική των προθέσεων είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην «Εφ. Συν» ότι «στο παλιό πολιτικό σύστημα λειτουργούσε μία συμμορία διαφθοράς..η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά θα επιμείνουμε μέχρι τέλους».
Αν και οι προθέσεις είναι δεδομένες τα πράγματα δεν είναι εύκολα και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι έντονος ο προβληματισμός.
«Για να στηριχθεί η πολεμική ενάντίον του παλιού καθεστώτος, θα πρέπει να υπάρξουν αποκαλύψεις», είναι η άποψη που κυριαρχεί.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που δημοσιεύονται στον φιλικό προς την κυβέρνηση Τύπο, προκύπτουν διασυνδέσεις πολιτικών με στελέχη της Novartis την κρίσιμη περίοδο της διερεύνησης, αλλά ούτε ένας λογαριασμός που να αποδεικνύει χρηματισμό αν όχι των πολιτικών που κατηγορούνται έστω συνεργατών τους ή υψηλοβαθμων στελεχών του δημοσίου.
Πρόσωπα που κινούνται πέριξ της Κουμουνδούρου λένε πάντως ότι «στην φαρέτρα υπάρχουν βέλη», και αφήνουν να εννοηθεί ότι σύντομα θαυπάρξουν νέες αποκαλύψεις και για τη Novartis αλλά και για επιχειρηματίες που έπαιρναν δάνεια με προνομιακούς όρους λόγω των σχέσεών τους με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σπ. Γκ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης