Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Λάθος το σκεπτικό του Στουρνάρα, αποτελεί από μόνος του παγκόσμια πρωτοτυπία!

tags :
Λάθος το σκεπτικό του Στουρνάρα, αποτελεί από μόνος του παγκόσμια πρωτοτυπία!
Κεντρικός τραπεζίτης να αντιτίθεται τόσο ανοιχτά και έντονα σε κυβερνητική γραμμή
Λάθος το σκεπτικό του Στουρνάρα, αποτελεί από μόνος του παγκόσμια πρωτοτυπία!

Σχετικά με την πιστωτική γραμμή που ζητά επιτακτικά ο Στουρνάρας και με χαμηλότερους τόνους πλέον ο Ντράγκι: Λάθος το σκεπτικό του Στουρνάρα... Και αποτελεί από μόνος του παγκόσμια πρώτη, κεντρικός τραπεζίτης να αντιτίθεται τόσο ανοιχτά και έντονα σε κυβερνητική γραμμή. Προφανώς όλοι έχουμε καταλάβει γιατί...

Πιστωτική γραμμή σημαίνει άτυπο μνημόνιο με σκληρούς όρους, έγκριση από τα κοινοβούλια των κρατών για χρηματοδότηση από τον ESM που δεν είναι πλέον πιθανή και αμφιβολίες στις αγορές. Buffer σημαίνει εγγύηση δανεισμού χωρίς απαραίτητα το ποσό να ξοδευτεί στον δανεισμό, που μαζί με μια αποτελεσματική αναδιάρθρωση χρέους πριν την έξοδο στις αγορές, συνιστούν την καλύτερη συνταγή μαζί βέβαια με την όποια συνέχιση μεταρρυθμίσεων και την συνετή εκτέλεση προϋπολογισμών χωρίς ελλείμματα. 

Επίσης η αναδιάρθρωση αν είναι η πρέπουσα, θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση των ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων που πνίγουν την όποια πραγματική ανάπτυξη, διότι η όποια ρευστότητα που μαζεύεται με αίμα κατευθύνεται στο εξωτερικό χρέος, άρα γίνεται καπνός.

Ο κάθε επίδοξος αγοραστής χρέους σου θέλει να γνωρίζει ότι τα λεφτά του είναι ασφαλισμένα και ότι τα ομόλογα του θα λήξουν πριν τον μεγάλο όγκο χρέους, αλλά και τη σωστή πορεία της οικονομίας. 
Οι εξαρτήσεις από τους επίσημους πιστωτές πρέπει σταδιακά να δείξουν ότι μειώνονται για να δημιουργήσουν θετική εικόνα.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα.

Η οποιαδήποτε έκπτωση επιχειρηθεί στα παραπάνω για πολιτικούς λόγους επισήμων δανειστών ή για ντόπια φτηνή κομματική εκμετάλλευση, καταστρέφει το όλο εγχείρημα.

Αυτά τα... ολίγα από ανάγνωση ανάρτησης φίλης μας, την οποία και προσυπογράφουμε.

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης