Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI
Οι νέες εργασίες του βρετανικού κλάδου υπηρεσιών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2017
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Markit, με τις νέες εργασίες του κλάδου να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Μάιο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,5 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που σηματοδοτεί τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με το ανθεκτικό οικονομικό περιβάλλον να παρέχει επίσης σημαντική ώθηση.
Η ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, με τις περιορισμένες δαπάνες των νοικοκυριών ωστόσο να περιορίζουν μία περαιτέρω άνοδο.
Παράλληλα, η στελέχωση του κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τους παρόχους υπηρεσιών ωστόσο να εξακολουθούν να είναι προβληματισμένοι αναφορικά με τη «σφιχτή» αγορά εργασίας και τη μειωμένη διαθεσιμότητα υποψηφίων για την κάλυψη κενών θέσεων.
Η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων σε σχέση με τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, παρραμένοντας ωστόσο σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
«Ο κλάδος υπηρεσιών ξεπέρασε τον μεταποιητικό κλάδο σε ότι αφορά την ανάπτυξη για δεύτερη μόλις φορά από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit, χάρη στην άνοδο της δραστηριότητας των υπηρεσιών και την πτώση στη βιομηχανική παραγωγή», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
«Με τον κατασκευαστικό κλάδο να απομακρύνεται από τη στασιμότητα στην οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο, η οικονομία στο σύνολό της διατήρησε τη δυναμική της τον Φεβρουάριο, παρά την επιβράδυνση στον κλάδο της μεταποίησης», πρόσθεσε ο οικονομολόγος της Markit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης